Victor Steeman geselecteerd voor RBRC 2016


KNMV - 17 oktober, 2015

Victor Steeman heeft zaterdag tijdens het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event op het circuit van Guadix in Spanje een startplaats veroverd voor de 2016 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

De afgelopen dagen werd in het Spaanse Guadix weer het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event gehouden. Een evenement waarin ruim 100 jonge talentvolle coureurs uit 27 verschillende landen streden voor een felbegeerde startplaats in de 2016 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.  

Onder de ruim 100 aanwezige coureurs waren maar liefst vijf Nederlandse talenten. Rick Dunnik, Victor Steeman, Sander Kroeze, Joep Overbeeke en Bibi Damen hadden zich weten te plaatsen voor het jaarlijks terugkerende evenement. Nadat donderdag het papierwerk was afgehandeld kregen alle vijf talenten vrijdag de kans om hun rijkunsten te vertonen op het circuit. Na afloop van deze dag plaatsen zich Sander Kroeze en Victor Steeman zich voor de finale dag waar het tweetal samen met nog vijfenveertig overige finalisten de strijd aan moest gaan voor slechts negen te vergeven startplaatsen voor de 2016 Red Bull MotoGP Rookies Cup. Helaas viel Kroeze gedurende de finale dag af maar na afloop kreeg Steeman het fantastische nieuws te horen dat hij komend seizoen samen met nog acht geselecteerden een vaste startplaats heeft voor de Cup waar Bo Bendsneyder het afgelopen seizoen de titel wist te behalen. 

De negen geselecteerden vormen in 2016 samen met vijftien huidige coureurs het startveld van de Cup, die in het bijprogramma van een aantal Europese wedstrijden van het MotoGP wereldkampioenschap wordt verreden. Onder de vijftien huidige coureurs bevindt zich ook Walid Soppe, die in 2016 aan zijn tweede seizoen zal beginnen.

Bron: Racesport.nl