Vermeulen en Van der Zanden supermotokampioen


KNMV - 26 oktober, 2015

Devon Vermeulen en Maikel van der Zanden zijn op het Midlandcircuit van Lelystad Nederlands kampioen supermoto geworden. Vermeulen verkeerde in de prestige klasse in een bloedvorm en wist beide manches en de superfinale te winnen. Maikel van der Zanden nam geen onnodige risico’s en had aan twee keer een vierde plaats voldoende om Nederlands kampioen te worden bij de nationalen.

Prestige klasse

Met een voorsprong van zeventien punten op Romain Kaivers begon Devon Vermeulen aan de dag in Lelystad. Hij liet zich niet gek maken en reed twee bekeken manches. In de eerste manche nam hij gelijk de leiding in handen en met een strak tempo wist hij een voorsprong op te bouwen. Door geconcentreerd te blijven rijden, wist hij zijn voorsprong te consolideren. In de slotfase nam hij iets gas terug waardoor hij de manche uiteindelijk met een voorsprong van drie seconden op Romain Kaivers winnend af wist te sluiten. Kevin Vieillevoye kon het hoge tempo van de twee koplopers niet volgen en moest met een achterstand van meer dan vijftien seconden genoegen nemen met een derde plaats.
 
Ook in de tweede manche was het Vermeulen die aan iedereen zijn wil oplegde. Hij nam in de derde ronde de leiding in handen en knalde er een aantal hele snelle ronden uit. Dit zorgde ervoor dat hij een gat kon slaan en de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit kon rijden. Dit was voldoende om zijn allereerste titel in de prestige klasse te pakken. De Belg Come Geenen reed in de beginfase aan de leiding en kwam heel sterk uit de hoek. Toen Vermeulen hem wist te passeren, hield hij lang goed stand op een tweede plaats. Echter in het tweede deel van de wedstrijd wisten Sebastien Bouillon en Kevin Vieillevoye hem nog te passeren waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Achter Vermeulen was het Bouillon die tweede werd voor Vieillevoye.

Euro klasse

De Euro klasse werd een prooi van Ruurd van Roozendaal uit Wolvega. Ruurd was in beide manches te sterk voor de concurrentie en zelfs het stil remmen van zijn motor bij de start van de tweede manche weerhield hem er niet van om beide manches winnend af te sluiten. Marco van der Sommen werd achter van Roozendaal tweede (2-2) en Michel van Dijk legde beslag op een derde plaats (3-5).

Nationale klasse

In de nationale klasse deed Oege de Jong alles wat hij kon om zoveel mogelijk punten goed te maken op Maikel van der Zanden. Dit lukte met twee mancheoverwinningen goed maar omdat van der Zanden gedurende het seizoen al een voorsprong van 109 punten op had weten te bouwen, was dit lang niet voldoende om hem onder druk te kunnen zetten. Van der Zanden nam in beide manches geen enkel risico en stuurde zijn KTM machine in zowel de eerste als de tweede manche naar een vierde plaats, wat ruim voldoende was om de titel in de nationale klasse in de wacht te slepen. Achter Oege de Jong waren het Kevin van Tienen en Alard Kerkhoven die tweede en derde werden in het dagklassement.

Superfinale

Door een ongeval in de nationale klasse was het tijdschema iets uitgelopen. Dit zorgde ervoor dat de superfinale nog net voor donker verreden kon worden. Ondanks dat Vermeulen in de eerste bocht hinder ondervond van een valpartij van o.a. Ruurd van Roozendaal was er niemand die ook maar iets in te brengen had. De Eindhovenaar reed strak zijn rondjes en zette de superfinale volledig naar zijn hand. Sebastien Bouillon werd tweede voor Romain Kaivers. De prijs voor de meest strijdlustige rijder ging naar Ruurd van Roozendaal. Hij kwam bij de start ten val maar kwam met hele snelle rondetijden terug naar voren en nam in het midden van de wedstrijd de derde plaats in handen. Echter door een paar kleine foutjes viel hij uiteindelijk terug naar een zesde plaats maar van Roozendaal heeft zeker zijn visitekaartje afgegeven richting volgend jaar en laten zien dat hij nog steeds heel hard kan gaan op een supermoto!

Uitslagen en beelden

Bekijk hier alle uitslagen en klik hier voor videobeelden van de tweede manche van de prestige klasse als ook de superfinale in Lelystad.