Schotman kampioen KTM RC 390 Cup


KNMV - 26 oktober, 2015

Het seizoen voor de coureurs in de KTM RC 390 Cup zit er definitief op. Op het korte en bochtige stuurcircuit van het Franse Croix werd de finalewedstrijd gereden. De van polepositie vertrokken Robert Schotman wist twee overwinningen te behalen en werd daarmee de eerste kampioen (junioren) van deze opstapklasse.

Schotman: “Uiteraard werd er van mij verwacht dat ik hier vandaag de kampioenstitel zou gaan behalen. Maar het moest ook nog eens gebeuren en dat geeft toch altijd weer even wat spanningen. Ik was vandaag sterk en samen met Arie (Vos, red.) heb ik twee geweldige races gereden. Naarmate het seizoen werd de competitie steeds sterker. Dat is het mooie van deze klasse.” Bij de senioren ging de titel naar de Belg Bram Lambrechts.

Mooiste competitie

De initiator van de cup, Arie Vos, kijkt met een goed gevoel terug op het eerste seizoen: “We zijn van start gegaan op het Spaanse circuit van Cartagena. Als je zag hoe het onderlinge verschil toen was en nu vandaag kan ik alleen maar heel blij zijn. We hebben er allemaal een geweldig moois van gemaakt. Dit is de mooiste competitie die betaalbaar is en je op echte circuits racet. In deze klasse kunnen ze enorm veel ervaring opdoen. Dat er genoeg talent in mee rijdt bewijst wel dat Djim Ulrich tijdens de World Final van de KTM RC390 Cup de wereldtitel op het Britse circuit van Silverstone behaalde. Een geweldig mooie prestatie waar we enorm trots op mogen zijn. Daar reden de allerbeste KTM-coureurs uit de hele wereld. Ik geloof in dit soort competities”.

Ondanks zijn tweede plaats in het eindklassement kan Djim Ulrich tevreden zijn. “Het was voor mij een bijzonder leerzaam seizoen geweest. Het rijden op de grote circuits was echt super. Ik heb samen met Robert Schotman tot de laatste wedstrijd gestreden voor het kampioenschap. Maar ik heb met de wereldtitel in de KTM RC 390 Cup al de hoofdprijs binnen gehaald. Mijn seizoen kan nu al niet meer stuk”.

Goed gevoel

KNMV-coach Joey Litjens kijkt met een grote glimlach naar het erepodium. “Als je ziet hoe die jongens als coureur zijn gegroeid kan ik meer dan tevreden zijn. Dit geeft mij echt een geweldig goed gevoel. Het niveau is gedurende het seizoenen enorm gestegen. Het is beter gegaan dan ik had gedacht. Ze zijn allemaal heel leergierig en willen strijden voor hun klasseringen. We zijn met niets begonnen en we hebben zelf ook heel veel geleerd. Ik kijk nu al naar 2016 want krijgen we nog meer onderlinge competitie. Daar ben ik van overtuigd”.