Kampioenen gekroond bij ONK zijspan Harfsen


KNMV - 06 oktober, 2015

In Harfsen werd afgelopen weekend de finale van het ONK zijspan en quads verreden en claimden de laatste motocrossers hun titel.

Wereldkampioenen Etienne Bax en Kaspars Stupelis pakten in Harfsen ook de eindoverwinning in het ONK zijspan en prolongeerden daarmee hun titel van 2014. Hier ging een spannende strijd met de combinatie Willemsen/Bax aan vooraf! In de nationale MX2-klasse (NK) veroverde Tom Meijer de titel en in de nationale MX1-klasse (NK) ging de kampioenstrofee naar Rico Staat.

Binnen het omvangrijke vertier rondom het circuit bleek de Junior Riding Experience (mogelijk gemaakt door Reiger Suspension) opnieuw een groot succes. Ruim 100 (!) kids van 5 tot 12 jaar mochten onder professionele begeleiding zelf proeven aan de sensatie van het crossen. En dat zorgde voor heel veel lachende gezichten onder de XS-crosshelm. Ook het springkussen, de mega survivalbaan en de good old mega zandbak vielen in de smaak bij de kids (en hun ouders). Balsem voor de oren kwam van de heren van Free Willy. Deze zeer jonge Harfsense rockers kenden hun klassiekers en speelden ze bovendien met aanstekelijke passie zodat de feesttent prettig vol liep en de gezelligheid duurde tot voorbij sluitingstijd.