Jacht naar supermototitels in seizoensfinale Lelystad


KNMV - 20 oktober, 2015

Aankomende zondag hebben Devon Vermeulen en Maikel van der Zanden de kans om op het Midlandcircuit van Lelystad hun zwaar bevochten BeNeCup-supermototitel in de wacht te slepen. Omdat Vermeulen niet van start ging in Battice is zijn voorsprong op Romain Kaivers in de prestige klasse geslonken naar zeventien punten. Maikel van der Zanden staat er een stuk beter voor bij de nationalen want zijn voorsprong bedraagt maar liefst 109 punten.

Euroklasse

In de euroklasse is de titel al vergeven aan de Belg Romain Requier. Dat wil echter niet zeggen dat het in deze klasse niet spannend zal worden, want Adrien Clarival en Maxime Godeau zijn nog volop in de strijd om de tweede plaats. Het verschil tussen beiden is slechts zes punten waardoor er dus nog van alles kan gebeuren.

Nationale klassen

Jonathan Gaspar werd Belgisch nationaal kampioen in Battice. Ook de tweede en derde plaats zijn zo goed als zeker want Florian Catrice heeft in de tussenstand een voorsprong van 24 punten op Maxine Ninane. Uiteraard hebben we het over motorsport waardoor er dus van alles kan gebeuren en je nooit zeker van een positie bent totdat de finishvlag is gevallen.
 
Maikel van der Zanden heeft een grote voorsprong in de Nederlandse nationale klasse. Van der Zanden maakt een heel sterk seizoen door en wist in alle wedstrijden constant te scoren. De Hannamax KTM-rijder is op weg naar zijn eerste supermototitel mits er geen gekke dingen gebeuren in Lelystad. 109 punten achter van der Zanden is het ‘good old’ Oege de Jong die op een tweede plaats staat in de tussenstand. Oege lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren want tijdens de voorlaatste wedstrijd in Battice wist hij in beide maches te zegevieren! Oege heeft op zijn beurt weer een voorsprong van 35 punten op Roelof van der Wal. Ondanks dat dit wel een redelijk veilige voorsprong is, zal hij zich minder safe voelen dan Maikel van der Zanden.

Prestige klasse

Devon Vermeulen heeft dit jaar al vijf van de zeven wedstrijden weten te winnen in de prestige klasse. Hij is gewoon de snelste en heeft kwaliteiten van wereldniveau. Mocht Vermeulen de titel pakken dan is dit zijn allereerste titel in de prestige klasse. Devon staat zeventien punten voor op Romain Kaivers en er moeten gekke dingen gebeuren wil hij de titel niet kunnen pakken. Kevin Vieillevoye bezet de derde plaats maar vormt eigenlijk geen bedreiging meer voor de twee koplopers. Wel kan hij voor een verrassing zorgen want in Battice wist hij te winnen en wanneer hij in goede doen is, kan hij heel hard rijden op een motor!

Gratis entree

De entree voor de wedstrijd in Lelystad is helemaal gratis. De trainingen beginnen om 09:00 uur en rond de klok van 11:00 uur zal de eerste wedstrijd van start gaan. Aan het einde van de dag zullen de prijzen uitgereikt worden door niemand minder dan Bo Bendsneyder. Bo won dit jaar de Red Bull Rookies Cup en zal volgend jaar voor KTM starten in het wereldkampioenschap Moto3. Het circuit is gelegen aan de Talingweg 89 in Lelystad.