Drentse VRO Risico succesvol


KNMV - 09 oktober, 2015

Onlangs werd in het Drentse Vries een VRO Risico georganiseerd. Op de website van Veilig Bereikbaar Drenthe reageerden de deelnemers enthousiast op de eendaagse training. “Ik rijd veiliger en ben alerter in het verkeer”, aldus een van de cursisten.

De VRO-Risicotraining heeft zowel een theoretisch als praktisch gedeelte. In het theoretische deel worden de motorrijders er bewust van gemaakt dat ze kwetsbare verkeersdeelnemers zijn. Ze kijken ook naar gevaren die je als motorrijder tegen kan komen in het verkeer. Daarna volgt het praktische gedeelte. Motorrijders gaan dan een stuk rijden en kijken hun eigen rit terug aan de hand van een videoanalyse. Voor de deelnemer in Vries was de videoanalyse een eyeopener. “Tijdens de videoanalyse zag ik voor het eerst echt goed mijn eigen rijgedrag en dus ook dat ik niet altijd even alert ben in het verkeer. Na het bekijken van de video heb ik met de instructeur en andere deelnemers besproken hoe ik alerter kan zijn. Dat kan bijvoorbeeld door een actieve houding aan te nemen waardoor ik risico’s beter kan inschatten”, legt hij uit. “Motorrijden is veel leuker nu ik weet hoe ik nog veiliger aan het verkeer kan deelnemen!”

Volgend voorjaar nieuwe trainingen

Dit jaar staan in Drenthe geen VRO-Risicotrainingen meer gepland. Volgend jaar worden vanaf het voorjaar tot en met de zomer weer de eerstvolgende trainingen georganiseerd. Wil je nu alvast meer weten over de VRO-Risicotraining? Bekijk hier meer informatie of neem contact op met de regiocoördinator Noord-Drenthe, tel: 06-44088873, e-mail rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl of regiocoördinator Zuidwest-Drenthe, e-mail: rczuidwest@veiligbereikbaardrenthe.nl.