Deroue en Ulrich kampioen tijdens voorlaatste ronde BSB


KNMV - 05 oktober, 2015

Scott Deroue heeft tijdens de voorlaatste ronde van het British Superbikes-kampioenschap op het Britse circuit van Silverstone in de Moto3-klasse beide wedstrijden gewonnen daarmee de titel veroverd. Tijdens het BSB-weekend op Silverstone werd ook de wereldfinale verreden van de KTM RC 390 Cup. Djim Ulrich wist deze winnend af te sluiten en mag zich nu officieus wereldkampioen noemen!

Redline KTM-rijder Scott Deroue wist in 2015 de Moto3-klasse van de British Superbikes te domineren. Zijn grootste rivaal was Taz Taylor die op Silverstone twee keer de twee plaats pakte. Voldoende voor de titel was dit echter niet. Taylor werd tweede in de eindstand.

KTM RC Cup World Final

Vijf coureurs uit de Nederlandse KTM RC 390 Cup-competitie waren afgevaardigd naar de ‘wereldfinale’ die op het Britse circuit van Silverstone werd verreden. Naast Djim Ulrich waren dat  Robert Schotman, Joep Overbeek, Finn de Bruin en de Belg Sasha de Vits. In de eerste race was er al een podium voor Ulrich: hij eindigde als tweede achter de Mexicaan Sean Kelly. Schotman viel met een vierde plaats net buiten het podium, Sasha de Vits werd achtste en Joep Overbeek werd tiende. Finn de Bruin kende veel problemen en moest genoegen nemen met een twintigste plaats.

In de tweede race viel Sasha de Vits snel uit. Robert Schotman verliet, aan de leiding rijdend, middels een valpartij helaas ook de race. Het was vervolgens Djim Ulricht die in een spannend gevecht met Breaden Ortt als eerste de finishlijn passeerde en daarmee ook officieus wereldkampioen werd. Joep Overbeek reed in de tweede race naar P10 en Fin de Bruin werd 15e.