BeNeCup en ONK wegrace in 2016


KNMV - 28 oktober, 2015

Nu de laatste wegrace van dit seizoen is verreden, heeft afgelopen vrijdag de evaluatie plaatsgevonden van de BeNeCup wegrace tussen de KNMV en de Belgische motorsportbond FMB-BMB.

BeNeCup

Bij beide bonden heerst in grote lijnen tevredenheid omtrent de eerste jaargang van de BeNeCup-competitie. De punten van verbetering gaan met name over de wijze waarop de reglementen gehanteerd en gehandhaafd worden als ook een nog betere afstemming van de BeNeCup-wedstrijdkalender op die van andere wegracecompetities in de ons omringende landen. Daarbij zullen alle op de BeNeCup-kalender vermelde wedstrijden meetellen voor het BeNeCup-kampioenschap en het BK, zonder schrapresultaten. De BeNeCup competitie zal ook in 2016 weer opgezet worden voor Superbike, Supersport en Zijspannen, waarbij zoveel mogelijk 2 kwalificatietrainingen en 2 races per evenement verreden zullen worden.
 
Een verdere afstemming van de BeNeCup-kalender vindt op korte termijn plaats. Zeker is dat in ieder geval Croix-en-Ternois, Hengelo, Oss, Zolder en Chimay van deze wedstrijdkalender deel uit zullen maken. Zodra de kalender definitief is, zullen de KNMV en FMB-BMB deze publiceren.

ONK

Vanaf 2016 zullen de ONK Dutch Supersport en ONK Dutch Superbikes uitsluitend kampioenspunten kunnen vergaren tijdens wedstrijden die op permanente circuits verreden worden. Dit betekent dat de wedstrijden in Oss en Hengelo voor wat betreft de ONK DSS en ONK DSBK géén ONK-status hebben. KNMV-rijders kunnen wél punten vergaren voor het BeNeCup Supersport en Superbike klassement op genoemde stratencircuits.
 
Op 7 november aanstaande zal een bijeenkomst plaatsvinden tussen de klassevertegenwoordigers en de KNMV voor afstemming van de technische reglementen en de kalenderwensen voor 2016. Tijdens deze bijeenkomst zullen in concept de wedstrijden worden bepaald die mee kunnen tellen voor het ONK wegrace, waarbij ook gekeken zal worden naar grote/bekende wegrace competities in de omringende landen. Dit zou kunnen betekenen dat een aantal wedstrijden in buitenlandse competities, voor het ONK mee gaan tellen.
 
De klassenvertegenwoordigers van de diverse ONK- en NK- en Cup-klassen bepalen hun eigen kalender. Voor het (O)NK kan de kalender per klasse verschillend zijn.