Battle of the Nations: spectaculaire seizoensfinale


KNMV - 07 oktober, 2015

Op 11 oktober wordt het raceseizoen in Nederland afgesloten met een geheel nieuw evenement op het TT circuit in Assen: the Battle of the Nations. Er is die dag van alles te doen. Belangrijk onderdeel van het programma is de slotrace van het ONK.

Maar er is meer. Of iemands voorkeur nu uit gaat naar Japanse, Italiaanse, Engelse of Duitse motoren, het is per land te vinden in een eigen fanzone. Met niet alleen motoren, merkenclubs en importeurs. Maar ook muziek en eten in stijl. Mensen die zich vooraf aanmelden kunnen zelf op het circuit rijden. Er is van alles te doen in de paddock. Een groot aantal café racers heeft zich inmiddels ook al aangemeld voor een eigen battle.

Open Nederlands Kampioenschappen

Het nieuwe evenement is opgezet rondom het ONK wegrace. De laatste races van dit jaar worden gehouden op  10 en 11 oktober op het TT Circuit Assen. Bovendien wordt in de klassen Supersport, Superbikes en Zijspannen ook gereden voor de BeNeCup. Daarnaast zullen dan ook de FIM Europe Supermono, KTM RC390 Cup, NK Classics en Classics GP en de 3D Cup hun seizoen afsluiten in dit weekend.

De Battle of the Nations

De spreekwoordelijke ’battle’ op 11 oktober gaat van start met deelname van vijf landen en combinaties van landen. Merkenclubs van motormerken uit Nederland-België, Italië, Duitsland-Oostenrijk, Japan en Engeland zullen vertegenwoordigd zijn. 11 oktober begint met een heuse parade van alle landen, op het circuit. De paddock staat van de activiteiten. Maar liefhebbers kunnen tussen de races door ook zelf rijden op het circuit. Simulatoren, contests, een sleuteldemo, rijden op een elektrische crossmotor, een bandenwisselwedstrijd en het loopfietsparcours voor de allerkleinsten op het kinderplein maken het af.

Jeugd is welkom

Er is op 11 oktober specifiek aandacht voor de jeugd met een heuse opstapdag. Met het oog op de toekomst van de racesport erg belangrijk. Iedereen die eens wil kijken of zelf eens wil rijden op een Minibike, NSF 100, Yamaha R125, een Moriwaki 250 of een KTM RC 390 is van harte welkom op het TT circuit. De jongerenbaan ligt net buiten de paddock op de TT Junior Track. Hier geldt daarom dat de toegang ook voor ouders voor dit onderdeel gratis is. 

Caféracers

De caféracers organisatie in Nederland heeft het idee van het slotevenement stevig omarmd. Er is veel enthousiasme, wat resulteert in een groot aantal aanmeldingen voor de races. Iedereen die eens kennis wil maken met deze snelgroeiende tak van de motorsport kan zijn hart dus ophalen.

Eten, drinken en muziek

De fanzones zijn aangekleed in stijl. Er is van alles te doen, maar ook te eten en te drinken. Passend bij het desbetreffende land. Voor ieder wat wils dus. Ook qua muziek. De gehele dag is er een afwisselend programma met live muziek.

Lage drempel

De entree bedraagt 10 euro. Kinderen tot en met 15 jaar zijn gratis welkom. Kaarten zijn te koop via www.ttcircuit.com/botn. Hier is ook het volledige programma te bekijken. Beleef het mee op 11 oktober!