Uitgangspunten wegraceseizoen 2016


KNMV - 20 november, 2015

De KNMV Wegrace Commissie heeft in goed overleg met de klassenvertegenwoordigers de route uitgezet voor de competities in 2016.

Voor een aantrekkelijke en gevarieerde kalender is samenwerking en meerijden bij andere bonden en competities een belangrijk uitgangspunt. De startvelden van een aantal categorieën zijn niet groot genoeg om voldoende evenementen onder de vlag van de KNMV kostendekkend te organiseren. Deelnemers die zich via de procedure – die per evenement is aangegeven – voor deze wedstrijden inschrijven, en van wie de motoren voldoen aan het KNMV technisch reglement, komen in aanmerking voor kampioenspunten.

Op dit moment is er onvoldoende zekerheid, over zowel de data van de verschillende evenementen als de klassen die aan de start zullen komen, om al een conceptkalender te kunnen presenteren.

Ontwikkelingen per klasse

  • De BeNeCup zal ook in 2016 verreden worden voor de klassen Supersport, Superbike en Zijspannen op verschillende circuits in Noord-Frankrijk, België en Nederland. Deze evenementen zijn niet meer per definitie tellend voor het ONK.
  • ONK Supersport en ONK Superbike-evenementen worden alleen verreden op permanente circuits, waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk. Meerijden met een deel van de BeNeCup- en IDM-wedstrijden is hierbij het uitgangspunt.
  • De ONK Zijspannen zullen naast enkele Nederlandse wedstrijden voor een belangrijk deel de kalender vullen door mee te rijden bij IDM-wedstrijden.
  • De 250 junior Cup, de KTM RC Cup, de nieuwe KTM 690 Duke Cup en de Dutch Ducati Challenge (voorheen 3DCup) verzorgen hun eigen kalender. Waar mogelijk wordt hierbij nauw samengewerkt met de KNMV.
  • Net als in 2015 zal het NK Moto3 verreden worden binnen de IDM-competitie.
  • Het kampioenschap voor de Classics sluit zoveel mogelijk aan bij internationale classic evenementen. Bij wedstrijden die onder de vlag van de KNMV worden georganiseerd, kunnen de GP Classics deelnemen, echter zonder punten voor het Classics kampioenschap.
  • Op basis van het aantal KNMV licentiehouders in 2015 voor de klassen Supermono en GP Classics is het onzeker of er in 2016 een KNMV Kampioenschap zal zijn voor deze klassen.
  • Met de diverse klassenvertegenwoordigers zijn de technische reglementen afgestemd.
  • Er zijn geen schrapresultaten meer in 2016.