Samenstelling KNMV motocrossselecties 2016


KNMV - 26 november, 2015

Eind november is de start van het nieuwe selectieseizoen. Voor het derde jaar achtereenvolgend namen de sporters, nu alleen de rijders in de internationale motocrossselectie, op zondag 22 november jl. deel aan de veldtochtrit van 35 km op het Achterhoeks Wieler Spektakel in Varsseveld. Maarten Tjallingii, profwielrenner bij de Lotto-Jumbo ploeg, fietste ook met de selectiegroep mee.

Onderweg werd er veel gesproken over topsport en wat je er allemaal op jonge leeftijd voor moet doen. Op dit fietsevenement was ook de Stichting Kanjers voor Kanjers aanwezig. De inkomsten uit de veldtochtrit kwamen ten goede aan deze Kanjers. Ook de KNMV droeg hier een steentje aan bij door o.m. de inzet van de MMC (Mobile Medical Center) en de medische bezetting te regelen.

Na afloop van de veldtochtrit verzamelden de sporters en hun ouders zich en vertrokken zij naar de kantine van HALMAC Halle, waar gedoucht en geluncht werd. De middag stond verder in het teken van het ondertekenen van het KNMV selectiecontract, uitleg over het jaarprogramma voor de internationale motocrossselectie (zoals de winterstages, het fysieke winterprogramma en het begeleidingsteam) en de verdere voorbereidingen voor het seizoen 2016.

De sporters die in de internationale motocrossselectie uitkomen en door de bondscoach motocross Marcel Hartman worden begeleid zijn:
Kay Karssemakers (85cc), Marcel Conijn (125cc), Raivo Dankers (125cc), Rick Elzinga (125cc), Nancy van de Ven (MX2) en Rene de Jong (MX2).

In navolging van de meeting op 22 november werd op maandagavond 23 november de meeting met de rijders in de nationale motocrossselectie gehouden in de kantine van MC Oss.

De sporters die op dit moment in de nationale motocrossselectie zijn opgenomen zijn:
Sem Beijer, Danny van de Bosse, Ivano van Erp, Dave Kooiker, Raf Meuwissen, Steyn Nooijen, Eloy van Rijkevorsel, Kevin Schippers, Scott Smulders, Loeka Thonies, Lynn Valk, Shana van de Vlist, Boyd van der Voorn, Jens Walvoort en Kay de Wolf.