Dutch Masters of Motocross in 2016 van start!


KNMV - 11 november, 2015

Het Open Nederlands Kampioenschap Motocross heet vanaf 2016 ‘Dutch Masters of Motocross’, een naam met meer internationale allure.
De titel ONK zal overigens in 2017 terugkeren in een nieuwe competitie, net onder het niveau van deze Dutch Masters.

Na een constructieve bespreking met diverse GP-teams is ervoor gekozen om geen Dutch Masters te organiseren in hetzelfde weekend dat een Grand Prix wordt verreden. Hierdoor kan het startveld een stuk sterker worden door de deelname van toprijders en bovendien krijgt iedereen een eerlijke kans om kampioen te worden.

De KNMV juicht de intensieve samenwerking toe met de GP-teams die in ons land en in België zijn gevestigd. Zo kan het publiek de beste rijders ter wereld in actie zien en stijgt het niveau van het kampioenschap. Het vermaak naast de baan krijgt in de toekomst ook meer aandacht zodat een dagje motocross voor het hele gezin aantrekkelijker wordt.

De Dutch Masters of Motocross bestaat in 2016 uit vijf wedstrijden, die binnen een kort tijdsbestek worden gehouden. Om aan een betere uitstraling en strenge veiligheidsnormen te voldoen, wordt de nieuwe serie verreden op circuits met een A-status.
Voorlopig zijn zeven data gereserveerd, waarvan er vijf worden ingevuld door de Masters.

  • 20 maart
  • 24 april
  • 22 mei
  • 12 juni
  • 03 juli
  • 10 juli (reservedatum)
  • 17 juli (reservedatum)

Het wedstrijdprogramma blijft in 2016 ongewijzigd: 85cc, 125cc, MX1 en MX2.

De promotor van de Dutch Masters of Motocross, Motocrossplanet, is in onderhandeling met diverse partners om het kampioenschap sterker te maken. Er wordt gewerkt aan een mooie prijzenpot voor de rijders. Voor de clubs moet het aantrekkelijker worden om een wedstrijd te organiseren.

De definitieve kalender voor 2016 wordt binnenkort bekend gemaakt op www.knmv.nl en
www.onk-motocross.nl.