Axel van de Sande verrassende winnaar Red Bull Knock Out


KNMV - 30 november, 2015

Den Haag, 29 november 2015 – Axel van de Sande is de verrassende winnaar van Red Bull Knock Out 2015. In extreme weersomstandigheden met windsnelheden tot 120 km/h bleef de 22-jarige Belg de concurrentie knap voor op het Haagse strand. Een ongekende prestatie, aangezien van de Sande geen invited rider was en daardoor niet vooraan kon starten. De Brit Nathan Watson bleef van de Sande goed in het spoor en pakte de tweede plaats. Lars van Berkel uit Veghel eindigde als beste Nederlander. De 21-jarige rider werd knap vierde, kort achter de Fransman Camillie Chapeliere.

“Het was extreem zwaar, ik heb nog nooit zoiets zwaars als dit meegemaakt. Het was mijn allereerste Red Bull Knock Out en ik kan niet geloven dat ik de eerste plek heb behaald”, vertelt Axel van der Sande. “Rijden in zand ligt me goed. En ik kon een mooi tempo vasthouden.”

Ook voor de mechanic van Axel was het een enerverende dag. “Ooooh dit is echt niet te geloven. Geweldig! Maar ik moet nu wel mijn snor afscheren. Daar heb ik gisteren met Axel om gewed. En ik heb die snor al zo lang…”, zegt Eric Toelen trots en een beetje bezorgd.

Axel liet in de halve finale al een groot aantal van de 700 motocrossers achter zich, waaronder Marc de Reuver en Sergei Potisek. Beide top-riders strandden met een kapotte machine. De finale bleef tot het eind spannend. Van der Sande en Watson namen afstand van de rest. Een val van Watson kostte hem tijd, Van der Sande bleef overeind en pakt de titel Red Bull Knock Out 2015.

Ondanks de heftige weersomstandigheden, trok Red Bull Knock Out dit weekend ruim 70.000 toeschouwers naar het strand van Den Haag.

Bron: Red Bull.