WSBK Italië


KNMV - 09 mei, 2015

Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in het Italiaanse Imola wordt dit weekend gereden voor het Wereldkampioenschap Superbike. Ook de EK Superstock 600, EK Superstock 1000 en European Junior Cup staan op het wedstrijdprogramma. Michael van der Mark had geen al te best weekend met een negende plaats en een DNF in de races.

Kwalificatie

World Superbike:
De Italiaan Davide Giugliano mag vanaf de pole vertrekken, Tom Sykes werd tweede, Jonathan Rea derde. Michael van der Mark start vanaf de negende plaats.

World Supersport:
Kenan Sofuoglu stond lang op kop in de kwalificatie, maar het was Jules Cluzel die de Turk op het laatst wist te verslaan voor de pole. Marco Faccani werd derde.

EK Superstock 600:
Met een snelle tijd in de slotfase wist Toprak Razgatlioglu de pole te pakken, voor Michael Ruben Rinaldi en Federico Caricasulo. De Nederlander Rob Hartog werd 15e.

EK Superstock 1000:
Ondrej Jezek wist de eerste pole van zijn carrière te pakken, de Tsjech was ruim drie tienden sneller dan Raffaele de Rosa. Roberto Tamburini werd derde. Tony Covena was met een 12e tijd de beste Nederlander. Kevin Valk had de 27e en Wayne Tessels de 28e tijd.

European Junior Cup:
De Italiaan Emanuele Pusceddu start zondag vanaf de pole. De Nederlander Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als veertiende.

Race

 
World Superbike Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste wedstrijd op zijn naam geschreven. Een crash van David Salom halverwege de race zorgde voor een herstart over zes ronden. In deze zes ronden pakte Rea zijn zevende overwinning van dit seizoen, voor Tom Sykes en Davide Giugliano. Michael van der Mark werd negende.

World Superbike Race 2:
Met ruime voorsprong wist Kawasaki Racing Team rijder Jonathan Rea zijn achtste overwinning van het seizoen te pakken, de Brit was ruim vier seconden sneller dan zijn teamgenoot Tom Sykes. Jordi Torres werd derde. Michael van der Mark werd onderuit gereden door Leon Haslam en moest de strijd verlaten.

World Supersport:
Na de hele race met Jules Cluzel te hebben gestreden wist Kenan Sofuoglu met een overwinning zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten. Jules Cluzel kwam vlak achter de Turk als tweede over de finish, voor zijn teamgenoot Lorenzo Zanetti.
 
EK Superstock 600:
Toprak Razgatlioglu is tot nu toe ongeslagen. De Turk pakte ook in Imola de winst, voor wildcard rijder Roberto Mercandelli en Andrea Tucci. Rob Hartog werd 16e.

EK Superstock 1000:
Lorenzo Savadori reed naar een overtuigende overwinning, voor Roberto Tamburini en Ondrej Jezek. EAB Racing team rijder Tony Covena werd zevende. Kevin Valk kwam als 18e over de streep en Wayne Tessels als 22e.

European Junior Cup:
De race werd na een herstart gewonnen door Emaneule Pusceddu, de Italiaan was beduidend sneller dan de als tweede gefinishte Paolo Grassia, Javier Orellana werd derde. Jaimie van Sikkelrus kwam niet aan de finish, hij werd onderuit getikt en blesseerde zijn sleutelbeen.