WSBK Engeland


KNMV - 23 mei, 2015

Op het circuit van Donington was de Engelse wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Superbike en Supersport.
Het werd voor Michael van der Mark een weekend om snel te vergeten.
De Pata Honda coureur kwam op zaterdag niet verder dan een twaalfde startplaats, ging in de eerste race onderuit en kwam ook in de tweede race (door technische problemen) niet aan de finish.

Kwalificatie

World Superbike:
Op racebanden had Michael van der Mark een goed tempo, maar op de kwalificatiebanden wilde het zaterdagmiddag op Donington Park niet lukken met de Pata Honda rijder; het resultaat was een (ook voor hem) teleurstellende twaalfde startplaats.

EK Superstock 1000:
Roberto Tamburini wist de eerste pole van zijn internationale carrière te pakken. De Italiaan was ruim twee tienden van een seconde sneller dan klassementsleider Lorenzo Savadori. Raffaele de Rosa werd derde. Tony Covena was met een 15e tijd de beste Nederlander.Wayne Tessels mag vanaf de 21e plaats starten, Kevin Valk vanaf de 23e plaats.

European Junior Cup:
Mika Perez start zondag vanaf de pole in de Pata European Junior Cup, de Spanjaard was tijdens de kwalificaties het snelst voor Emanele Pusceddu en Guillaume Raymond. De Nederlander Jaimie van Sikkelerus start vanaf de twintigste plaats.

Race

 
World Superbike Race 1:
De zegereeks van Jonathan Rea is in de eerste race door zijn Kawasaki teamgenoot Tom Sykes doorbroken, Rea werd tweede voor Chaz Davies. Michael van der Mark ging op zijn Pata Honda onderuit en moest de strijd verlaten.

World Superbike Race 2:
Ook de tweede World Superbike race werd gewonnen door Tom Sykes. De Kawasaki rijder kwam ruim voor teamgenoot Jonathan Rea over de finish. Chaz Davies werd ook nu weer derde. Michael van der Mark kwam ook in race twee niet aan de finish, hij viel uit met technische problemen.

EK Superstock 1000:
De Italiaan Lorenzo Savadori wist de race op zijn naam te schrijven, met een kleine drie seconden voorsprong op Roberto Tamburini. Raffaele de Rosa werd derde. Tony Covena kwam als tiende over de finish. Wayne Tessels werd 17e en Kevin Valk 21e.

European Junior Cup:
Javier Orellana wist de race te winnen, de Spanjaard had ruim drie seconden voorsprong op Giullaume Raymond. Paolo Grassia werd derde. Jaimie van Sikkelerus kwam als 13e over de finish.