WK Zijspancross Duitsland


KNMV - 16 mei, 2015

De vierde wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross was dit weekend in het Duitse Schopfheim. De Grand Prix werd gewonnen door Etienne Bax en Kaspars Stupelis.

Kwalificaties

Qualifying Race Group A:
Bax/Stupelis wonnen de wedstrijd na een kopstart met ruime voorsprong. Brown/Chamberlain werden tweede nadat zij zich met veel moeite hadden ontdaan van Vanluchene/Soenens (3e) en Walter/Betchart (4e). Giraud/Musset werden na een inhaalrace vijfde voor Cermak/Cermak. Als zevende werden Wilkinson/Kirwin afgevlagd voor Visscher/Visscher, Weiss/Schneider en Diblik/Gabor.

Qualifying Race Group B:
Ook Adriaenssen/Van den Bogaart pakten kopstart en werden op korte afstand als eerste afgevlagd voor Hendrickx/Mucenieks. Willemsen/Bax werden derde voor Millard/Milard. Hermans/Van Gaalen werden vijfde voor Clohse/Verhagen, Varik/Kurpnieks, Sanders/Boxtaele, Willemsen/Sloot en Burgler/Betschart.

Eerste manche

 
De eerste manche is gewonnen door Giraud/Musset, voor Bax/Stupelis en Adriaenssen/Van den Bogaart. De zevende plaats was voor Willemsen/Bax, de achtste voor Hermans/Van Gaalen.

Tweede manche

 
Etienne Bax en Kaspars Stupelis deden goede zaken door de tweede manche en daarmee de Grand Prix van Duitsland op hun naam te schrijven. Giraud/Musset werden tweede, Brown/Chamberlain derde. Daniël Willemsen en Robbie Bax kwamen als vijfde over de finish. Adriaenssen/Van den Bogaart kwamen niet verder dan de tiende plaats.