TT Moto3-wildcard voor Jorel Boerboom


KNMV - 20 mei, 2015

Nadat gisteren al bekend werd gemaakt dat Jasper Iwema een wildcard voor de Moto2-klasse heeft ontvangen voor de Dutch TT, heeft de FIM vandaag aan de KNMV bevestigd dat Jorel Boerboom voor de Moto3-klasse een wildcard krijgt toegekend.

De 17-jarige coureur uit ’s-Gravenzande die dit jaar actief is in de Moto3-klasse van het British Superbike, zal van 25 t/m 27 juni op een Kalex KTM in actie komen op TT Circuit Assen. Jorel: “Heel gaaf vind ik het. Het is een droom die nu uitkomt.” Met het team FPW Racing is Boerboom voornemens om zeker niet alleen voor de ervaring op het Drentse asfalt te gaan racen. “Ik wil niet achterin meerijden, maar meestrijden voor de punten. Ik ga er 100% mijn best voor doen!”

KNMV-bondscoach Barry Veneman over de toekenning van de wildcard: “Jorel heeft vorig jaar in het Moto3-kampioenschap van het Spaans Open meegereden en heeft daar vrij veel pech gehad waardoor hij weinig aan het rijden toekwam. Dit jaar heeft hij een nieuwe set-up en heeft hij in de BSB zijn plekje gevonden. Verschoond van pech tot nu toe is hij meters aan het maken. De Dutch TT moet hij gebruiken om heel veel te leren, ervaring op te doen en op te steken van andere rijders.”