MotoMe aflevering 15


KNMV - 13 mei, 2015

De zomer is inmiddels in zo’n hevigheid losgebarsten dat je jezelf gelukkig prijst bij MotoMe niet gebonden te zijn aan de vaste uitzendtijden van de oerklassieke televisie. Al zit je midden in de nacht op een dameslatrine in hartje Kuala Lumpur, MotoMe hoef je geen moment en nergens te missen. Aflevering 15 staat nu online.

In deze editie brengt hét documagazine voor Mensch en Motorfiets:

Is de Kathedraal van het Noorden voorbehouden aan onverschrokken GP- en Superbikecoureurs? Welnee, sinds jaar en dag wordt er een keur aan trainingen georganiseerd op alle niveaus. Extra speciaal beloofde de circuitdag te worden van het toeristisch georiënteerde tijdschrift Promotor. Wat te verwachten? BMW RT’s, scooters, choppers en gifgroene kledij? Wij erop af!

Je werkt op een schilderachtig industrieterrein in Eemnes en hebt een afspraak bij het Rijksmuseum. Wat is de meest efficiënte en snelste manier om daar te geraken? Bart greep een Maxsym 400 motorscooter, Joost een 125 cc. Vervolgens gooiden we een Volvo in de strijd plus de nodige treinen en bussen. Tot overmaat van ramp bleek er geen file te bekennen en kreeg de trein- en busreiziger nog een halve verkering op de koop toe! En wie was er het eerst?

Rond, zwart en rubber; drie waarheden als een koe als het gaat om banden. Maar achter het rollend en rullend rubber gaat een ongekende technologie schuil waar je nauwelijks weet van hebt. Met die high tech zullen we je niet vervelen; in plaats daarvan gingen we met Bridgestone mee naar Portugal om lekker te scheuren op de nieuwe T30 Evo en A40 Adventure-band.

https://youtube.com/watch?v=R2-hFSvWifc%3Frel%3D0