Vliegende start voor jubilerende Motocross Nieuw-Vennep


KNMV - 19 mei, 2015

De inschrijving voor Motocross Nieuw-Vennep is weer van start gegaan. En hoe, want vanaf het eerste moment stroomden de aanmeldingen al binnen. Deze enthousiaste crossliefhebbers zijn verzekerd van een plekje achter het starthek tijdens dit prachtige evenement.

Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni Motocross Nieuw-Vennep verreden. Op 19 en 20 juni aanstaande vieren we ’25 jaar Motocross Nieuw-Vennep’ met een extra feestelijke editie. Uiteraard staan de rijders in de bekende landelijke cross klassementen weer aan de start, evenals de deelnemers voor de traditionele Venneper crossattracties als de mototriatlon, de Ladies Cup en de Krasse Knarren Klasse. Inschrijven is alleen mogelijk via www.motocross-nieuwvennep.nl. Namens de organisatie zegt Paul Cnossen: “De 500 tot 600 rijders die we hier jaarlijks mogen ontvangen willen we het echt naar de zin maken. We rijden op een prachtige baan die we voor elke editie weer verder verbeteren in kwaliteit. De wijzigingen van vorig jaar, met onder meer een extra bocht, zijn goed ontvangen. Als we dit jaar ruimte voor verbetering zien, laten we dat zeker niet na. Spannende wedstrijden voor de deelnemers en een hoop spektakel voor de toeschouwers staan voorop.”

Elektrische klasse nog spannender

Na de succesvolle introductie van de MXE, de elektrische crossklasse waarmee Motocross nieuw-Vennep twee jaar geleden een Europese primeur had, krijgt dit onderdeel een vervolg waarbij de crossbeleving nog weer verder benadrukt wordt. Cnossen: “De elektrische crossmotoren bleken een waardevolle aanvulling op ons programma. Ondanks dat we vorig jaar al een prachtige, competitieve baan voor de rijders hadden, gaan we dit jaar nog verder met de aanpassingen om de elektrische crossmotoren beter tot hun recht te laten komen.”

Rond de baan

In 2014 presenteerden we de nieuwe inrichting voor het horecaplein en de onderkomens voor de organisatie, met deze jubileumcross wordt het nog gezelliger gemaakt. Alle details wil Cnossen nog niet verklappen, maar één ding staat als een paal boven water voor hem: “25 jaar Motocross Nieuw-Vennep gaat niet ongemerkt voorbij!”

Meer informatie via http://www.motocross-nieuwvennep.nl/.