Meer bezoekers voor KNMV Motordag


KNMV - 02 mei, 2015

De tweede editie van de KNMV Motordag is een groot succes geworden. Iets meer dan 3000 motorrijders vonden vandaag hun weg naar het evenemententerrein in Lelystad. Dat betekent een lichte stijging ten opzichte van het bezoekersaantal vorig jaar.

Het schitterende weer, een zonnetje met een klein beetje wind, zorgde voor heel veel stralende gezichten onder de bezoekers. Niet in de laatste plaats overigens veroorzaakt door de vele te volgen workshops. Zo kon men onder meer trial rijden, een proefrit maken op een BMW-motorfiets, kennismaken met het offroad rijden en proeven aan de Voortgezette Rijopleidingen (VRO) van de KNMV door het volgen van een mini-VRO. Motorrijders in spé konden onder deskundige begeleiding van KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeurs (KGI’ers) hun eerste meters op de lesmotor maken en ook aan de kinderen was gedacht. Bij Stichting Racekids kon de jeugd onder begeleiding van onder meer FIM Superstock 1000-coureur Kevin Valk op een minibike stappen en voorzichtig aan het racen proeven. Dat het racevirus besmettelijk is bleek wel uit het feit dat menig kind slechts met moeite weer van de minibike was af te krijgen.

Publiekstrekker

Voor motorrijders die even wilden relaxen was er ook genoeg te doen op de KNMV Motordag. Zo trok Henny Kroeze samen met zijn dochter Kim veel publiek met de stunts op de Indian-motoren in de Steile Wand en hadden ook de zijspancross-teams van Gerrit van Werven en tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen de nodige aanloop met hun demonstraties. Men kon bovendien met één van de teams een paar rondes meerijden in het zijspan en van die mogelijkheid werd grif gebruik gemaakt. Liefhebbers van oude motoren konden zich vergapen aan de tientallen tentoongestelde klassiekers. Op de Motormarkt tenslotte hadden ook de standhouders niets te klagen qua aanloop van bezoekers.

Directeur Patrice Assendelft kijkt dan ook tevreden terug: „Het was een fantastisch mooie dag die zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Dank aan alle bezoekers en niet te vergeten ook dank aan alle vrijwilligers die deze dag mede hebben mogelijk gemaakt. Tot volgend jaar!”

Foto’s

Op de KNMV Facebookpagina vind je de foto’s van de KNMV Motordag.