KNMV maakt afspraken voor medische begeleiding topsport


KNMV - 15 mei, 2015

Bij topsport hoort ook een goede medische begeleiding. De KNMV heeft onlangs een akkoord gesloten met Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen om daar zorg voor te dragen. Op medisch vlak is er sprake van een nauwe samenwerking tussen de drie partijen.

Voor de KNMV-selectierijders uit de enduro, motocross en wegrace is Sportcentrum Papendal geen onbekend terrein. Daar wordt frequent, vooral in de winterperiode en voorafgaand aan het wedstrijdseizoen, op fysiek vlak getraind en inspanningstesten afgenomen. Op Papendal begeven zich veel (top)sporters in diverse sporten en er is dan ook heel veel deskundigheid op topsportniveau en aanverwante vakgebieden aanwezig. De keuze vanuit de KNMV om samenwerking met partijen op Papendal te zoeken is dan ook snel gemaakt.

Naast Papendal is er ook een nauwe samenwerking met het Rijnstate ziekenhuis en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. De SMCP vervult hierbij een coördinerende rol voor wat betreft traumagevallen. En in Rijnstate en CWZ kunnen de KNMV-bondscoaches snel in contact komen met trauma-artsen om hun selectierijder versneld op de poli te krijgen. Deze artsen kijken mee met het behandelplan c.q. revalidatieproces van de selectierijder voor een vlot herstel. In het kader van topsportbeleid is de KNMV is erg gelukkig met deze samenwerking!