Jasper Iwema met wildcard naar Dutch TT


KNMV - 19 mei, 2015

Er zal een Nederlandse troef aan de start verschijnen van 85e Dutch TT. Jasper Iwema heeft een wildcard toegewezen gekregen. Dat heeft de FIM vandaag aan motorsportbond KNMV bevestigd.

De 25-jarige coureur uit Hooghalen zal uitkomen in de Moto2-klasse die op zaterdag 27 juni op TT Circuit Assen wordt verreden. Iwema reageert uitgelaten op de kans om zich op wereldniveau te kunnen bewijzen. “Dit is helemaal super. Ik wil mijn sponsoren en alle mensen om mij heen bedanken voor deze mogelijkheid. Dit jaar zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan in de vorm van het rijden van het EK Moto2 (CEV-kampioenschap, red.) en dan wil je zo snel mogelijk terugkomen op WK-niveau. Om dan gelijk zal zo snel mee te kunnen doen is een stap in de goede richting. Nu moeten we hard aan de bak om straks competitief te kunnen zijn.”

Jasper Iwema reed van 2009 tot en met 2013 als vaste rijder mee in het WK Moto3. In 2014 wist de Drent in eerste instantie geen zitje te veroveren, maar kwam hij na zijn sterke wildcardoptreden tijdens de Moto3-race van de Dutch TT in Assen (P12) in beeld bij het Franse CIP Moto3 Team voor wie hij vanaf de Grand Prix van Aragón het seizoen afmaakte. Dit jaar gooide Iwema het roer om en stapte hij over naar het EK Moto2 waar hij in dienst is van het Griful Team en op een MVR Honda racet.

Een overstap die niet gemakkelijk bleek voor de Drentse coureur. In de eerste race in het Portugese Portimão eindigde Jasper Iwema als 31e en in de tweede race op hetzelfde circuit kende hij een DNF. De coureur wijt dat echter aan een gebrek aan het maken van testkilometers en is vol goede moed voor een goed resultaat tijdens de 85e Dutch TT. “Na dat weekend in Portimão hebben we uitgebreidere tests gedaan en toen is het kwartje gevallen. We hebben heel veel extra kilometers gemaakt en zijn hard aan de slag gegaan om progressie te maken. De eerste stappen daarvoor zijn gezet: zowel motorisch als ook op fysiek vlak. De focus ligt nu iets meer op het duurvermogen van de kracht. Dus ook op dat gebied zijn we ons aan het voorbereiden op het wildcardoptreden.”

Met het uitspreken van verwachtingen voor de race is Iwema voorzichtig. “Mijn ambitie is hoog, maar ik moet wel een klein beetje realistisch zijn. We moeten hard aan het werk blijven en dan zullen we zien hoe goed we zijn. Er moeten nog veel punten worden verbeterd. Als ik de progressie blijf maken die ik nu de afgelopen weken heb gemaakt, dan moeten we een heel eind kunnen komen. Binnenkort ga ik testen op het TT Circuit. Op basis daarvan kan ik beter inschatten waar ik straks sta.”