Imagoschade door motorbendes


KNMV - 30 mei, 2015

Nederlandse motorclubs hebben last van de motorbende-oorlog in Zuid-Limburg.
Het is steeds lastiger om vergunningen te krijgen voor ‘gewone’ motorevenementen.
Dat stellen diverse verenigingen zaterdag in het Radio 1 Journaal.

De nette motorrijders worden vaak over één kam geschoren met ‘outlawbikers’ als Bandidos of de Hell’s Angels. “Wij hebben geen mitrailleurs, geen drugs, niets van dat alles”, zegt een woordvoerder van een motorvereniging uit Woubrugge. “Mensen worden bang gemaakt door wat er allemaal gebeurt nu. Je mag hopen dat er geen tegenstand ontstaat als je als motorvereniging iets wilt organiseren. Vroeger liepen mensen met een grote boog om je heen, nu is dat weer zo.”
 
Ook Harley Davidson-rijders hebben last van het negatieve imago dat motorrijders krijgen. “Het is steeds moeilijker om aan vergunningen voor evenementen te komen, of het lukt helemaal niet”, stelt voorzitter Gerard Drieman van de Harley-Davidson Club Nederland. “Dan krijg je een vage reden van weigering, dat het een aanzuigende werking kan hebben op andere bikers die zij liever niet in de buurt hebben.”

De bonafide motorrijders staan echter mijlenver van bendes als Bandidos of Hell’s Angels vandaan. “Ik snap dat de overheid een handelswijze zoekt om de problemen in te dammen. Maar wij hebben er niets mee te maken.”

Bron: NU.nl