Fris je kennis van de verkeersregels op


KNMV - 11 mei, 2015

In de afgelopen 15 jaar is 40% van de verkeersregels gewijzigd. Toch verdiepen weinig weggebruikers zich na het behalen van het rijbewijs nog in de regels, laat staan dat ze hun kennis daarvan opfrissen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) hoopt daar met zowel een online als ‚offline’ opfriscursus verandering in te brengen.

Via VVN.nl/opfriscursus kan iedere weggebruiker binnen een paar minuten testen hoe het met de eigen verkeerskennis gesteld is. Er is zowel een korte als een wat langere test beschikbaar. Voor wie er dan nog niet genoeg van heeft organiseert de VVN door het gehele land opfriscursussen.

Met deze ‚offline’ cursussen richt de VVN zich vooral op de wat oudere verkeersdeelnemers. De organisatie hoopt te bereiken dat senioren zich veiliger door het verkeer kunnen bewegen. Hoewel de 65-plussers vaak veel verkeerservaring hebben en erg oplettend zijn, zijn ze tegelijkertijd erg kwetsbaar in het verkeer. Senioren hebben daardoor een vergroot risico om betrokken te raken bij ongevallen. Van de 570 verkeersdoden in 2013 was maar liefst 40% ouder dan 65 jaar.