Devon Vermeulen wint ook de BeNeCup Supermoto in Boekel


KNMV - 07 mei, 2015

Devon Vermeulen was afgelopen zondag heer en meester in de regenachtige tweede wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Boekel. De rijder uit Eindhoven zette in de gladde omstandigheden beide manches naar zijn hand en wist ook de superfinale te winnen. Tot op dit moment is Vermeulen ongeslagen in het kampioenschap.

Achter Vermeulen was het Romain Kaivers die tweede werd in het dagklassement. In de eerste manche wist Kaivers lange tijd in de buurt te blijven van Vermeulen maar moest hem in het tweede deel van de wedstrijd laten gaan en werd tweede voor de Duitser Andre Plogman. In de tweede manche was het Kevin Vieillevoye die tweede werd voor Kaivers, die na een valpartij in de eerste ronde toch nog een goede wedstrijd neer wist te zetten.
 
Meervoudig Nederlands Kampioen, Marcel van Drunen, kwam in de eerste manche niet verder dan een zesde plaats en was daarom voor de tweede manche belust op revanche. Helaas kreeg hij bij de start af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij noodgedwongen terug moest naar de paddock.

Superfinale

De regen bleef aanhouden in Boekel en daardoor werden de omstandigheden steeds gladder voor de superfinale. In de beginfase was er een mooie strijd tussen Vermeulen en Vieillevoye. Echter na een aantal ronden gleed de Belg onderuit en moest hierdoor Vermeulen laten gaan en Romain Kaivers laten passeren. Aan de kop controleerde Vermeulen de wedstrijd en zette de superfinale volledig naar zijn hand. Kaivers werd tweede en Vieillevoye kwam op een derde plaats over de finish.
 
In de strijd om de Nederlandse titel staat Devon Vermeulen met het volle aantal punten aan de leiding. Romain Kaivers staat met een achterstand van 31 punten op een tweede plaats, gevolgd door de Duitser Andre Plogman.

Euro’s en nationalen

Bij de euro’s ging de winst naar Adrien Clarival (1-2) voor Maxime Godeau (2-3) en Romain Requier (8-1). Jonathan Gaspar zegevierde in de Belgische nationale klasse met een 3-1 in de manches voor Jordan Ameys (2-2) en Sebastien Chamberlan (1-6). Ook in de Nederlandse nationale klasse zagen we geen dubbelslag. Ryad Fodil pakte hierin de grootste beker met een overwinning in de eerste manche en een vierde plaats in de tweede manche.

Volgende race

Over twee weken zou de volgende race plaatsvinden in Luik. De organisator heeft deze wedstrijd echter uitgesteld i.v.m. het lage aantal inschrijvingen en de daarmee gepaard gaande financiële problemen. De eerstvolgende BeNeCup supermoto zal nu op 31 mei in Rockanje zijn.

Bekijk de uitslagen van de wedstrijd in Boekel
Bekijk de tussenstanden van de BeNeCup Supermoto

Aftermovie

https://youtube.com/watch?v=2J73S0p8a3M%3Frel%3D0