Blijft Vermeulen ongeslagen in de BeNeCup Supermoto?


KNMV - 22 mei, 2015

Op zondag 31 mei strijkt de BeNeCup Supermoto neer in het Zeeuwse Rockanje. Dit is de derde wedstrijd uit een serie van acht wedstrijden. Na twee wedstrijden voert Devon Vermeulen uit Eindhoven het klassement aan.

De fanatieke Vermeulen heeft tot nu toe alles nog gewonnen in de BeNeCup en komt met het ongeslagen status naar Rockanje. Hij wordt op 21 punten gevolg door de Belg Romain Kaivers, die op zijn beurt een voorsprong heeft van 19 punten op de Duitser Andre Plogman. Ondanks zijn voorsprong zal Vermeulen niets anders willen dan beide manches en de superfinale winnen in Rockanje.
 
Naast de geweldige rijkunsten die de rijders in de prestige klasse zullen laten zien, belooft het ook spannend te worden in de euro klasse. Romain Requier en Adrien Clarival staan op slechts 4 punten van elkaar. Ook Maxime Godeau heeft de snelheid om het de twee leiders moeilijk te maken maar door een nulscore in de superfinale in Boekel volgt hij op 14 punten van leider Requier.
 
Bij de nationalen komt Maikel van der Zanden als leider in het kampioenschap naar Rockanje. Door continu hoog te scoren heeft hij in de tussenstand een voorsprong van 29 punten. Achter van der Zanden is het spannend want het verschil vanaf tweede man, Roelof van de Wal, tot aan vijfde man,  John Mooiman, bedraagt slechts 8 punten. Mooiman kwam afgelopen weekend tijdens een demonstratie wedstrijd in Winkel hard ten val maar zoals het nu lijkt kan hij in Rockanje gewoon van start gaan!
 
Ook in de Belgische nationale klasse is het spannend want hier staan leider, Jonathan Gaspar, en tweede man, Jordan Ameys, slechts op 1 punt van elkaar. Beide rijders zijn goed aan elkaar gewaagd en zullen hun gevecht ongetwijfeld verder zetten in Rockanje. Sebastien Chamberlain staat op een derde plaats maar kijkt toch al tegen een achterstand aan van twintig punten.
 
Er zullen in Rockanje niet alleen maar ronkende motoren, verbrand rubber en glijsporen op het asfalt te zien zijn. Ook kan het aanwezige publiek in de pauzes genieten van een spectaculaire trialdemonstratie van meervoudig Nederlands Kampioen Alex van den Broek.
 
Voor alle informatie over de derde wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Rockanje kun je kijken op de volgende link: http://www.rockanjeclassic.nl/supermoto.php.