WSBK Thailand


KNMV - 22 maart, 2015

Op het Chang International Circuit in Thailand wordt dit weekend de tweede wedstrijd voor het World Superbike kampioenschap verreden.

Kwalificatie

In een spannende Superpole vochten vier Britten om de eerste pole positie in Thailand. Leon Haslam leek even de beste papieren te hebben maar het was op het laatste Jonathan Rea die er met de pole positie vandoor ging. Alex Lowes werd derde en Michael van de Mark mag van de achtste plaats starten.

Race 1

De eerste World Superbike race op het Chang International Circuit werd gewonnen door Kawasaki rijder Jonathan Rea. De Brit kwam met ruim zes seconden voorsprong op Leon Haslam als eerste over de finish, Tom Sykes werd derde. Michael van der Mark viel uit door een technische probleem.

Race 2

Jonathan Rea heeft ook de tweede race gewonnen. Leon Haslam werd andermaal tweede voor Alex Lowes. Michael van der Mark heeft een zevende plaats behaald. Het duel om de zesde plaats tussen Van der Mark en teamgenoot Sylvain Guintoli duurde tot aan de laatste bocht. Van der Mark leek daarbij succesvol aan de buitenkant voorbij zijn teamgenoot te gaan, maar daarbij raakte de Rotterdammer even buiten de baan. De racedirectie besloot daarop hem één plaats terug te zetten: zevende.