Weer en wind getrotseerd voor KNMV Toerhuldiging


KNMV - 31 maart, 2015

Ruim 70 deelnemers trotseerde afgelopen zondag de slechte weersomstandigheden om de jaarlijkse KNMV Toerhuldiging bij te wonen in restaurant De Cantine te Lelystad. Zowel clubs als individuele motorrijders werden in het zonnetje gezet.

Leden van diverse motorclubs hebben het afgelopen jaar hun best gedaan om hun club als eerste te laten eindigen in de KNMV Clubtoercompetitie. MTC Noord ging er met de hoogste eer vandoor, gevolgd door de Friesche MC en de Goldwing Club Holland. Uit handen van Renze van Noord, toercommissaris district Noord kregen zij glazen plaquettes uitgereikt.

Diamanten toerridderschap

Op het individuele vlak hebben de KNMV-leden ook hun best gedaan. Door het deelnemen aan toertochten hebben zijn punten verzameld voor het eervolle toerridderschap. Maar liefst 10 personen kregen uit handen van Harm Huitema, toercommissaris district Noord, hun toerridderschap overhandigd. Bijzonder was dat de eerste diamanten toerridder gehuldigd werd. Dit toerridderschap werd voor het eerst sinds het in het leven roepen van het toerridderschap, 18 jaar geleden, uitgereikt.

De groottoerristen onder de KNMV leden zijn de deelnemers aan de toeractiviteiten van de wereldbond, de FIM. Uit naam van de FIM werden twee Meritums overhandigd door Wim van Berkesteijn, toercommissaris district Zuid.

Gastheer

De hele middag werd aan elkaar gepraat door Wim van Weert, die bij afwezigheid van Jan Feskens, de honneurs naar tevredenheid waar heeft genomen.