Training baansportofficials groot succes


KNMV - 18 maart, 2015

Niet alleen de coureurs moeten hard trainen om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen, dat geldt ook voor de KNMV-baansportofficials. Op zaterdag 7 maart kwamen maar liefst 68 officials op het TT Circuit bijeen voor de jaarlijkse trainingsdag.

Onder de aanwezigen waren ook een flink aantal vrijwilligers afkomstig van diverse organisatoren. Zij mochten zich na deze dag KNMV-gecertificeerd baansportclubofficial noemen.

Tijdens de trainingsdag werden de officials bijgepraat over de reglementen en de toepassing daarvan. Verder gaf de Safety Company een workshop over de aanpak van calamiteiten, waaronder een methanolbrand en vertelde oud-organisator Kor Wiersema een interessant verhaal over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een succesvol baansportevenement.

Goodiebag

De dag werd afgesloten met een heuze Baansportquiz waarbij de algemene baansportkennis van de officials werd getest. Rond 15.00 uur werd de dag afgesloten en kregen alle officials het certificaat uitgereikt met daarbij een goodiebag met daarin leuke attenties aangeboden door diveres sponsoren.