Stoner en Van der Mark samen in team voor Suzuka


KNMV - 27 maart, 2015

Tweevoudig MotoGP-kampioen Casey Stoner wordt de teamgenoot van Micheal van der Mark tijdens de 8 uur durende endurance race in Suzuka. Honda HRC-testcoureur Takumi Takahashi maakt het MuSASHi RT HARC-PRO team compleet.

Stoner hoopt met zijn teamgenoten de zesde opeenvolgde winst voor Honda in de enduracerace in Suzuka te pakken.  Het zou de derde opeenvolgende winst voor WK Superbike-coureur Michael van der Mark betekenen.

Casey Stoner testtte de Honda CBR 1000 RR-machine afgelopen januari tijdens de MotoGP-test in Sepang en was zeer positief over de motor. De Australiër zal in juli nog verder testen met de motor waarmee ook op Suzuka gaat worden gereden.

Michael van der Mark is opgetogen over de kans om samen te werken met Stoner en Takahashi. “Het is een grote eer om opnieuw te worden gevraagd om met de CBR 1000 RR te racen,  en dit keer met Casey als teamgenoot! Het test- en raceschema is best pittig om te combineren met het WK Superbike, maar ik geniet erg van het rijden op Suzuka en maak er dus graag tijd voor vrij. De motor is erg verschillend in vergelijking met mijn WK Superbike-machine, maar is makkelijk te rijden en dus is het geen groot probleem om te wisselen. Ik heb twee fantastische jaren met een geweldig team gehad en het zou erg mooi zijn om een ‘hat-trick’ te scoren qua overwinningen.”