Spectaculaire tweede ronde van het ONK motocross


KNMV - 19 maart, 2015

Op zondag 29 maart komt het Open Nederlands Kampioenschap naar 1 van de meest spectaculaire circuits van Nederland. De Halmac in Halle biedt de rijders een uitdagend circuit waarbij ze op veel plaatsen lang in de lucht hangen. Dit is voor het publiek super om te zien. Ook de afwisseling van tafelbergen, op- en afstappen, ritmesecties en dubbelsprongen zal de mannen van de jongens onderscheiden waardoor je als toeschouwer niet snel uitgekeken zult raken.

Tijdens de eerste wedstrijd in Gemert was het in alle vier de klassen spannend. De rijders waren goed aan elkaar gewaagd en de starthekken stonden meer dan vol. Dit zal ook in Halle het geval zijn want meer dan tweehonderd rijders uit Binnen en Buitenland zullen gaan strijden voor de ONK-punten.

Nederlandse leider in het ONK 85cc

In de 85cc klasse hebben we met Rick Elzinga een Nederlandse leider. De rijder uit Zenderen kent het circuit van Halle goed maar zal het op 29 maart zeker niet cadeau krijgen. KTM-fabrieksrijder Mikkel Ringfeldt Haarup staat namelijk op een tweede plaats in de tussenstand en wil niets liever dan de leiding in het kampioenschap over nemen. De derde plaats is in handen van Loeka Thonies en Max Schwarte, die al enige jaren lid is van de Halmac, staat op een mooie vijfde positie.

Noud van Kraaij in strijd met buitenlandse talenten

In de 125cc-klasse is het op dit moment een buitenlands onderonsje met de KTM-fabrieksrijders Jorge Prado en Conrad Mewse op de eerste en tweede plaats. De Belgische belofte Cyril Genot staat op een derde plaats en de beste Nederlander is Noud van Kraaij op een vierde plaats. De rijder uit het HSF Logistics Motorsport Team heeft de snelheid om het zijn buitenlandse concurrenten moeilijk te maken maar kende in de tweede manche in Gemert wat pech. Van Kraaij is er dan ook op gebrand om deze fout in Halle recht te zetten. In deze opstapklasse naar de MX2-klasse gaat het gas niet eerder dicht dan dat de finishvlag gevallen is en dit zorgt altijd voor boeiende wedstrijden.

Pootjes en van Berkel op jacht naar eerste ONK MX2-podium

In de MX2-klasse zal clublid Davy Pootjes alles in het werk stellen om zijn allereerste podiumplaats in het ONK MX2 te bemachtigen. Pootjes is officieel fabrieksrijder voor KTM en is momenteel aan zijn eerste jaar bezig in de MX2-klasse. In de eerste ONK in Gemert werd hij zesde maar zoals we Pootjes kennen wil hij meer en hij zal zijn huid dan ook zeker duur verkopen in Halle. Een rijder die ongetwijfeld de strijd met Pootjes aan zal gaan is Lars van Berkel. De rijder uit het HNHF Kawasaki Team kende een hele sterke eerste ONK en net als Pootjes is ook van Berkel nog steeds opzoek naar zijn allereerste ONK-podium uit zijn carriere.

Ceriel Klein Kromhof de grote favoriet

In de MX1-klasse is Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen de grote favoriet voor de eindzege. Klein Kromhof maakt tot op dit moment een heel sterk seizoen door met podiumplaatsen in Mantova en Gemert en komt op het circuit van Halle altijd goed uit de voeten. Hij kan tegenstand verwachten van o.a. Jeffrey Dewulf (Belgie), William Saris en Rick Satink.
 
Maar zoals eerder in dit bericht beschreven, is het circuit van Halle erg technisch waarop een foutje snel is gemaakt en waarbij een absolute favoriet van tevoren moeilijk aan te wijzen is. De trainingen beginnen in Halle om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:00 uur.

Meer info via www.onk-motocross.nl.