MXGP Thailand


KNMV - 07 maart, 2015

Jeffrey Herlings heeft beide manches gewonnen van de tweede wedstrijd om het Wereldkampioenschap MX2 in Thailand. In de tussenstand voor het Wereldkampioenschap gaat Herlings aan de leiding met de maximale score van 100 punten.

Kwalificatie

MX2:
Jeffrey Herlings nam gelijk de leiding in de kwalificatieheat in handen en reed in veertien ronden tijd zestien seconden weg bij zijn teammaat Pauls Jonass. Achter Jonass was het Tim Gajser die derde werd voor Dylan Ferrandis en Jordi Tixier. Brian Bogers reed ook een sterke kwalificatieheat in de hitte van Thailand. Bogers startte goed en reed in de beginfase op een achtste plaats. Gedurende de wedstrijd verloor hij twee plaatsen maar wel wist hij de manche af te sluiten op een nette tiende plaats.

MXGP:
Ryan Villoppoto heeft de kwalificatierace met grote voorsprong op zijn naam geschreven. Clement Desalle en Gautier Paulin werden tweede en derde. Glenn Coldenhoff reed rond de tiende plaats tot hij om onbekende reden de wedstrijd verliet.

Eerste manche

MX2:
Jeffrey Herlings pakte de Fox Holeshot en gaf de leiding niet meer uit handen. Gedurende de wedstrijd liep de rijder uit Elsendorp meer dan tien seconden weg maar nam vanwege de hitte in de slotfase gas terug. Met een voorsprong van acht seconden kwam Herlings totaal leeggereden over de finish. Achter Herlings was het Dylan Ferrandis die tweede werd voor Tim Gajser. Brian Bogers reed in de beginfase in de top tien maar moest het tempo in het tweede deel van de wedstrijd iets laten zakken. De rijder uit Eindhoven bleef goed door knokken en finishte op een nette elfde plaats.

MXGP:
Ryan Villopoto heeft na de kwalificatierace ook de eerste manche weten te winnen. Villopoto pakte een goede start en wist in de eerste ronde gelijk de leiding in handen te nemen. Met snelle rondetijden liep hij in een hoog tempo weg, op de finish had hij een voorsprong van tien seconden op Clement Desalle en Romain Febvre. Glenn Coldenhoff kwam verre van fit aan de start. Hij heeft veel last van zijn gebroken tenen maar door goed door te blijven rijden wist hij toch op een zestiende plaats over de finish te komen.

Dames:
De eerste manche werd gewonnen door Kiara Fontanesi, voor Livia Lancelot en Meghan Rutledge. Nancy van de Ven kwam bij de start ten val maar knokte zich van de laatste plaats terug naar de vierde plaats. Marianne Veenstra en Kimberley Braam werden op de elfde en twaalfde plaats afgevlagd. 

Tweede manche

MX2:
Net als in de eerste manche was het Jeffrey Herlings die de kopstart pakte en de eerste plaats in de Thaise hitte vast wist te houden tot de finish. Red Bull KTM teamgenoot Pauls Jonass (Letland) werd tweede, de Belg Julien Lieber (Yamaha) derde. Brian Bogers had een goede start en reed enkele ronden op de derde plaats, maar de KTM rijder uit Eindhoven kon het hoge tempo niet volhouden en zakte terug naar de elfde plaats. In de tussenstand voor het Wereldkampioenschap gaat Herlings na twee wedstrijden aan de leiding met het maximum aantal van 100 punten. Dylan Ferrandis (Frankrijk) en Pauls Jonass volgen met 78 en 70 punten.

MXGP:
De tweede manche werd gewonnen door de Italiaan Antonio Cairoli (Red Bull KTM), voor de Belgische Suzuki rijder Clement Desalle en de Amerikaan Ryan Villopoto (Kawasaki). Glenn Coldenhoff eindigde op de dertiende plaats.

Dames:
Yamaha-rijdster Nancy van de Ven reed in de tweede manche lang op een tweede plaats, maar in het tweede deel van de wedstrijd moest ze Livia Lancelot en Meghan Rutledge nog laten passeren waardoor ze op de vierde plaats over de finish kwam. Fontanesi won de manche met ruime voorsprong voor Lancelot en Rutledge. Marianne Veenstra en Kimberley Braam werden, net als in de eerste manche, op de elfde en twaalfde plaats afgevlagd. Na twee wedstrijden staat Kiara Fontanesi aan de leiding met hetzelfde aantal punten als Livia Lancelot. Meghan Rutledge bezet de derde plaats en Nancy van de Ven staat op de vijfde plaats.