MXGP Argentinië


KNMV - 28 maart, 2015

De derde ronde voor het Wereldkampioenschap Motocross is dit weekend in het Argentijnse Neuquen. In de MXGP klasse komt Glenn Coldenhoff (Suzuki) aan de start, in de MX2 klasse strijden Jeffrey Herlings en Brian Bogers (beiden KTM) voor een plaats op het podium.

Kwalificatie

MX2:
De kwalificatierace werd gewonnen door Jeffrey Herlings, met een voorsprong van 22 seconden op zijn Red Bull KTM teamgenoot Pauls Jonass, gevolgd door de Franse Yamaha rijder Valentin Guillod. Brian Bogers werd als twaalfde afgevlagd.

MXGP:
De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) won de kwalificatierace, op minder dan 2 seconden gevolgd door de Amerikaan Ryan Villopoto (Kawasaki). Derde werd de Duitse Honda coureur Max Nagl. Glenn Coldenhoff kwam als zeventiende over de finish.

Eerste manche

MX2:
Jeffrey Herlings kwam goed weg bij de start, maar ging in de eerste ronde onderuit bij de landing achter een springbult. Daarbij raakte het stuur van de Red Bull KTM Factory machine beschadigd, waardoor Herlings de wedstrijd moest verlaten. Behalve aan de motor hield de rijder uit Elsendorp een pijnlijke enkel over aan de valpartij, die door een arts werd behandeld. De manche werd gewonnen door de Franse Kawasaki rijder Dylan Ferrandis, voor Pauls Jonass (KTM) en de Brit Max Anstie (Kawasaki). Brian Bogers eindigde op de vijftiende plaats.

MXGP:
De eerste manche werd gewonnen door de Belgische Suzuki rijder Clement Desalle. Antonio Cairoli was van plan om in de laatste ronde de aanval op Desalle in te zetten, maar ging even onderuit en moest genoegen nemen met de tweede plaats, voor Max Nagl (Husqvarna). Glenn Coldenhoff reed enige tijd op de tiende plaats, maar maakte een paar fouten waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan de dertigste plaats.

Tweede manche

MX2:
Na de DNF in de eerste manche stelde Jeffrey Herlings orde op zaken. Na een goede start nam Herlings al snel de koppositie in handen en liep in een constant tempo weg bij de concurrentie om de manche met een voorsprong van 20 seconden op zijn naam te schrijven. Dylan Ferrandis eindigde op de tweede plaats, voor Pauls Jonass. Brian Bogers reed een sterke wedstrijd en kwam als achtste over de finish. In de tussenstand voor het Wereldkampioenschap blijft Herlings aan de leiding met 125 punten.

MXGP:
Max Nagl won de tweede manche, voor Antonio Cairoli en Clement Desalle. Glenn Coldenhoff deed het een stuk beter dan in de eerste manche en werd op de achtste plaats afgevlagd.

Volgende MXGP

De volgende wedstrijd is de MXGP van Trentino op 19 april in het Italiaanse Pietramurata, de week daarna is de eerste Nederlandse Grand Prix op het Eurocircuit in Valkenswaard.