Karlo Slager met wildcard naar Pata European Junior Cup


KNMV - 12 maart, 2015

Tweevoudig kampioen in de Yamaha R125 Cup Karlo Slager zal tijdens het WK Superbike in Assen met een wildcard aan de start verschijnen van de Pata European Junior Cup.

Slager hoefde over vraag van RT Racing Support om met een wildcard deel te nemen aan de Honda-talentklasse niet lang na te denken. „Het WK Superbike in Assen is echt een gelegenheid om je voor veel publiek in de kijker te kunnen rijden, ik kijk er erg naar uit!”, aldus de 19-jarige rijder uit Staphorst.

Dat met een wildcard uitkomen in de Pata European Junior Cup je niet bepaald windeieren kan leggen, bewees Riccardo Brink vorig jaar toen hij met een wildcard deelnam aan deze klasse tijdens het WK Superbike-weekend in Assen. Mede dankzij een 4e plaats kon hij daarna voor Start Racing Team gaan rijden en maakt hij dit jaar de overstap naar het EK Superstock 600. Karlo Slager: „Dat wil ik ook. Mijn ambitie is naam te krijgen in het internationale gebeuren. Voor Start Racing is mijn wildcard natuurlijk ook extra publiciteit en ik hoop dat het voor mij ook een springplank is.”