Jeugd en EK-top op KNMV-training in Cartagena


KNMV - 19 maart, 2015

Nederlandse racetalenten maken zich op voor de KNMV Wegracetraining die van 25 t/m 27 maart in Spanje wordt gehouden.

In navolging van de succesvolle training in Navarra in 2014 is dit jaar gekozen voor het zuidelijke circuit van Cartagena. Het beloven snelle dagen te worden, waarin vele EK 600- en FIM 1000-rijders uit Nederland het gaan opnemen tegen IDM-coureurs. “Niveau creëert niveau. Het is geweldig om te zien dat we daarnaast een grote groep jonge Moriwaki- en Moto3-rijders hebben. Enthousiaste en gemotiveerde jongens die allemaal vol aan de slag zijn met hun motorsportcarrières”, constateert KNMV-bondscoach Barry Veneman. Zo zal Bo Bendsneyder op de FTR-Honda van het Dutch Racing Team een aanval doen op het Moto3-ronderecord in Cartagena. Hij wil zich optimaal voorbereiden op de Red Bull Rookietest die de week erna gepland staat.

Maximaal rendement

“De aanwezige rijders uit de 250 Juniorcup hebben weliswaar de eerste race van het seizoen al gehad, maar de KNMV Wegracetraining is voor velen van hen de eerste uitgebreide testmogelijkheid. Zij krijgen per klasse gemiddeld 2,5 uur track time per dag en daar willen we samen het maximale rendement uit halen”, aldus Veneman.
Oud-KNMV-selectierijder Scott Deroue is benaderd om in Spanje het trainingsprogramma te helpen uitvoeren dat is opgesteld door de bondscoach. De ruime ervaring die Scott met verschillende typen kleine motorfietsen heeft kan hij als racende instructeur inzetten voor de Moriwaki-rijders.

Primeur

Een primeur is er voor de KTM RC Cup! Deze nieuwe klasse treedt aan met maar liefst 23 enthousiaste rijders. Naast de trainingen zullen ook de eerste twee races voor deze cup in Cartagena plaatsvinden. KNMV-trainer Joey Litjens verzorgt voor de KTM RC Cup in 2015 het begeleidingsprogramma, waarbij tweevoudig Nederlands Supersport- en vijfvoudig Nederlands Superbikekampioen Arie Vos als snelle instructeur tijdens trainingen zal optreden. Een optimale voorbereiding is de beste start. Op naar Cartagena!