Grote opkomst voor tweede ONK Motocross in Halle


KNMV - 27 maart, 2015

De nieuwe formule van het Open Nederlands Kampioenschap om weer volle starthekken te hebben, lijkt te werken. Nadat er tijdens de eerste wedstrijd in Gemert al over de tweehonderd deelnemers stonden, komen er aanstaande zondag maar liefst 240 deelnemers naar de tweede wedstrijd in Halle. Het maximale aantal deelnemers per klasse is zestig en dit betekent dat alle vier de klassen vol zitten.

Veel rijders uit Scandinavie naar Halle

Opvallend op de startlijst is de extra deelname van rijders uit Scandinavie in Halle. Verschillende van deze rijders rijden ook de volledige ADAC MX Masters Series in Duitsland, die volgend weekend begint in Furstlich Drehna. Voor deze rijders is de wedstrijd in Halle dus een mooie graadmeter hoe het met hun vorm gesteld is.

Tweevoudig ADAC-kampioen Dennis Ullrich van start

Ook zien we op de deelnemerslijst voor Halle de naam van Dennis Ullrich staan. Ullrich is de laatste twee seizoenen ADAC MX Masters Kampioen geworden en maakte deze winter de overstap van het Sarholz KTM Team naar het Castrol Power Motoweb Suzuki Team. Ullrich is een aanwinst voor de MX1 klasse in Halle en kan het rijders als Ceriel Klein Kromhof, Jeffrey Dewulf, William Saris en Rick Satink zeker lastig gaan maken. Naast het ONK in Halle en het volledige ADAC Masters Kampioenschap in Duitsland, rijdt Ullrich ook alle Europese Grand Prix wedstrijden in de MXGP klasse.

Regionale rijders op puntenjacht in Halle

Er komen niet alleen internationale rijders aan de start in Halle maar natuurlijk staan er ook een aantal regionale rijders te popelen om het beste van hun kunnen te laten zien op het circuit. Marco Leerink en Ruben Koskamp zijn beiden woonachtig in Halle en kennen circuit de Kappenbulten natuurlijk als geen ander. Leerink heeft dit jaar de overstap gemaakt van de 85cc naar de 125cc klasse en wist tijdens de eerste wedstrijd in Gemert gelijk al drie ONK punten te scoren. Op zijn thuisbaan in Halle wil hij dit aantal natuurlijk proberen te verhogen. Ook Ruben Koskamp is actief is in de 125cc klasse, evenals Damien Bergevoet uit Doetinchem. Ook Bergevoet kwam in Gemert al in beide manches tot scoren.
 
Naast dit drietal hebben we nog drie andere Achterhoekers die in Halle iets willen laten zien en dat zijn Jeroen Bussink uit Ulft, Noah Croon uit Didam en Arno Menting uit Wehl. Alle drie de rijders komen aan de start in de 85cc klasse!
 
De recente deelnemerslijsten voor het ONK in Halle kun je bekijken op de website www.onk-motocross.nl onder de knop deelnemers. Aanstaande zondag vangen de trainingen aan om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:00 uur.