WSBK Portugal


KNMV - 06 juni, 2015

De Portugese wedstrijd voor het WK Superbike was dit weekend op het circuit van Portimão.
Ook de EK Superstock 1000, de EK Superstock 600 en de European Junior Cup kwamen aan de start.

Kwalificaties

WK Superbike:
Davide Giugliano was de winnaar van de Superpole, de Italiaan was 0,116s sneller dan Tom Sykes, Chaz Davies werd derde. Michael van der Mark gaat vanaf de 13e plaats van start.

EK Superstock 1000:
De Italiaanse BMW rijder Roberto Tamburini start vanaf de pole, met naast zich Lorenzo Savadori en de in de laatste vijf minuten naar de derde plaats gekomen Ondrej Jezek. Beste Nederlander was Wayne Tessels (16). Tony Covena ging in de eindfase onderuit en zal vanaf de 18e plaats mogen starten. Kevin Valk liet de 26e rondetijd noteren.

EK Superstock 600:
Het was de Italiaan Michael Ruben Rinaldi die zijn Kawasaki naar de pole wist te rijden, zijn teamgenoot Andrea Tucci en Federico Caricasulo staan naast hem op de eerste startrij. Rob Hartog werd negende. Bryan Schouten start vanaf de 25e plaats.

European Junior Cup: 
Sam Wilford was in de kwalificatie de snelste rijder. Javier Orellana was 0,065s langzamer en werd tweede voor Pedro Nuno. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als 16e.

Race

WK Superbike Race 1:
Kawasaki rijder Jonathan Rea heeft de eerste race weten te winnen. De Brit was in de droog gestarte maar halverwege door een regenbuitje en harde wind gekenmerkte race het snelst, voor teamgenoot Tom Sykes en Ducati coureur Chaz Davies. Michael van der Mark kwam als negende over de finish.

WK Superbike Race 2:
Jonathan Rea heeft ook de tweede race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur kwam na twintig ronden als eerste over de finish, gevolgd op ruim vijf seconden door Davide Giugliano en Leon Haslam. Michael van der Mark passeerde na een sterk gereden race als vijfde de finish.

EK Superstock 1000:
Roberto Tamburini versloeg klassementsleider Lorenzo Savadori. De Italiaan kwam met 4,3 seconden voorsprong als eerste over de finish, Savadori werd nog net tweede voor Raffaele de Rosa. De race was geen succes voor de Nederlanders. Wayne Tessels werd 21e, Kevin Valk 25e, Tony Covena 30e.

EK Superstock 600:
Toprak Razgatlioglu wist ook de vijfde race van het seizoen te winnen, de Turk kwam 0,065 voor Michael Ruben Rinaldi over de finish. Federico Caricasulo werd derde, Rob Hartog pakte een zesde plaats. Bryan Schouten werd 22e.

European Junior Cup:
Klassementsleider Javier Orellana wist de Pata Honda European Junior Cup race op zijn naam te schrijven, de Spanjaard kwam 0,572 seconde voor Sam Wilford over de finish. De Portugese wildcard deelnemers Pedro Nuno werd derde. Jaimie van Sikkelerus kwam als 13e over de finish.