WSBK Misano


KNMV - 20 juni, 2015

Op het circuit van Misano wordt dit weekend gereden voor het WK Superbike en WK Supersport.
De klassen EK Superstock 600, EK Superstock 1000 en European Junior Cup rijden voor het Europees Kampioenschap.
Michael van der Mark kwam in beide World Superbike races als tiende over de finish.

Kwalificaties

World Superbike:
Tom Sykes wist in beide Superpole sessies de snelste tijd te noteren. De Kawasaki rijder was 0,212s sneller dan Leon Haslam. Davide Giugliano werd derde. Michael van der Mark moet in Misano genoegen nemen met de vijftiende startplaats.

EK Superstock 1000:
Klassementsleider Lorenzo Savadori wist in de door een rode vlag onderbroken kwalificatie naar de pole positie te rijden, voor Ondrej Jezek en Raffaele de Rosa. Tony Covena was met de 17e tijd de beste Nederlander. Wayne Tessels staat op de 20e plaats en Kevin Valk noteerde de 25e tijd.

EK Superstock 600:
Augusto Fernandez wist zijn Pata Honda op pole positie te zetten, de Spanjaard was 0,035s sneller dan Toprak Razgatlioglu met Michael Ruben Rinaldi op de derde plaats. Rob Hartog stond enige tijd in de top 10, maar ging tijdens de kwalificatie onderuit. Hij start vanaf de 17e plaats. Bryan Schouten zal zijn tweede race op de MVR Yamaha vanaf de 23e plaats mogen starten.

European Junior Cup:
Klassementsleider Javier Orellana wist de pole te pakken voor de zesde race van het seizoen. Naast hem op de eerste startrij staan Matteo Ciprietti en Emanuele Pusceddu. Jaimie van Sikkelrus start vanaf de 17e plaats.

Races

World Superbike Race 1:
Kawasaki Racing Team rijder Tom Sykes wist vanaf pole de eerste race te winnen, zijn teamgenoot Jonathan Rea werd tweede en Chaz Davies pakte de derde plaats. Pata Honda rijder Michael van der Mark kwam als tiende over de streep.

World Superbike Race 2:
Klassementsleider Jonathan Rea wist in de tweede race zijn voorsprong in het kampioenschap nog verder te vergroten, de Brit kwam 1,2s voor Davide Giugliano over de finish, Leon Haslam werd derde. Michael van der Mark pakte ook in de tweede race een tiende plaats.

EK Superstock 1000:
De race werd gewonnen door Lorenzo Savadori, de Italiaan kwam met een kleine voorsprong op Raffaele de Rosa en Roberto Tamburini over de finish. Tony Covena werd 18e, DNF’s voor Wayne Tessels (val) en Kevin Valk (technisch probleem).

EK Superstock 600:
Federico Caricasulo won de race voor Niki Tuuli en de nieuwe kampioen Toprak Razgatlioglu. Rob Hartog werd 13e, Bryan Schouten greep met een 16e plaats net naast de punten.

European Junior Cup:
De race werd gewonnen door Giuseppe de Gruttola nadat raceleider Javier Orellana onderuit was gereden. Alfonso Coppola pakte de tweede plaats voor Guillaume Raymond. Jaimie van Sikkelerus kwam als elfde over de finish.