WK Zijspanrace Rijeka


KNMV - 20 juni, 2015

De WK zijspancoureurs kwamen dit weekend in actie op het circuit van Rijeka voor hun derde WK ronde.
Bennie Streuer en Geert Koerts deden het goed, ze pakten twee keer een podiumplaats.

Kwalificatie

Tim Reeves en Gregory Cluze starten van pole, met een tijd van 1:34.433. Het Nederlandse team van Bennie Streuer en Geert Koerts pakte de tweede plaats met een tijd van 1:34.902. John Holden en Ashley Hawes werden derde.

Sprintrace

 
Bij het ingaan van de laatste ronde zaten de eerste drie teams Reeves, Païvarïnta en Streuer binnen 0,5 seconde. Toen Reeves als winnaar werd afgevlagd was het nog totaal niet zeker wie hem zou gaan vergezellen op het podium. In de laatste knik voor de startfinish-lijn probeerde Streuer het nogmaals, maar kwam een tiende van een seconde te kort op Païvarïnta en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Goldrace

Vandaag reden de WK zijspan teams hun tweede wedstrijd van dit weekend op het Grobnik circuit in Kroatie. Ook tijdens deze race waren er weer kostbare WK punten te verdienen, wat alle teams op scherp zette. In tegenstelling tot de sprintrace die gisteren werd verreden, was het vandaag een race over 18 ronden. Dit gebeurde onder warme omstandigheden, wat een slijtage slag zou worden voor de banden. De race werd net als de sprintrace gewonnen door Reeves, voor Païvarïnta en opnieuw Streuer en Koerts. In de tussenstand voor het Wereldkampioenschap gaat Païvarïnta aan de leiding met 80 punten, gevolgd door Reeves (75) en Streuer (61).

De volgende wedstrijd is over een week op de Panoniaring in Hongarije, ook dan weer een dubbel programma.