WK Zijspancross Letland


KNMV - 06 juni, 2015

Na de Nederlandse GP van Oldebroek stond dit weekend de wedstrijd in het Letse Stelpe op de kalender.
Met twee manche overwinningen hebben Etienne Bax en Kaspars Stupelis de koppositie in de tussenstand voor het wereldkampioenschap overgenomen.

Kwalificatie

De kwalificatierace is gewonnen door Bax/Stupelis, voor Willemsen/Bax en Hendrickx/Mucenieks. De Franse WK leiders Giraud/Musset werden vierde voor Brown/Chamberlain uit Engeland. Van Werven/Beunk kwamen op een elfde plaats over de finish.

Eerste manche

De eerste manche is gewonnen door Etienne Bax en Kaspars Stupelis, voor Hendrickx/Mucenieks en Willemsen/Bax. Hermans/Van Gaalen werden achtste, Van Werven/Beunk kwamen als twaalfde binnen.

Tweede manche

Etienne Bax en Kaspars Stupelis ook de tweede manche weten te winnen. De Bergeijkse combinatie won hiermee de Grand Prix en zijn de nieuwe leiders in het kampioenschap. De grootste concurrenten van Bax/Stupelis in de strijd om de wereldtitel, Giraud/Musset, werden in de tweede manche op een tweede plaats afgevlagd. Dit betekent dat het verschil tussen beide combinaties nu één punt is in het voordeel van Bax/Stupelis. Achter Bax en Giraud werden Hendrickx/Mucenieks derde voor Willemsen/Bax die hiermee met een vierde plaats net naast het dagpodium eindigden. Gert van Werven en Peter Beunk kwamen op een mooie zesde plaats over de finish.