WK Supermoto Polen


KNMV - 07 juni, 2015

Devon Vermeulen heeft dit weekend zijn eerste podiumplek gepakt in de S1 klasse tijdens de WK Supermoto wedstrijd in het Poolse Poznan.
In de manches werd de rijder uit Eindhoven derde en tweede, totaal tweede.

Kwalificatie

 
S1:
Devon Vermeulen heeft in de tijdtraining de achtste tijd neer weten te zetten. De pole position ging naar Mauno Hermunen voor Thomas Chareyre en Ivan Lazzarini.

S2:
De Nederlander Michel Gregoire trainde op een zestiende plaats. Kampioenschapleider Marc Reiner Schmidt was het snelste voor Toni Klem en Diego Monticelli.

Race

S1:
Devon Vermeulen wist vandaag in Polen tweede te worden in de vierde wedstrijd om het Wereldkampioenschap Supermoto. Door de regen was het circuit van Polen erg glad en hierop voelde Vermeulen zich als een vis in het water. In de eerste manche streed hij met Ivan Lazzarini om de tweede plaats maar moest het toen net afleggen en kwam als derde over de finish. In de tweede manche kon hij in de beginfase profiteren van fouten van Mauno Hermunen en Thomas Chareyre en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Tot in de laatste ronde wist Vermeulen de koppositie te houden maar werd toen gepasseerd en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Na vier wedstrijden staat Hermunen aan de leiding en heeft een voorsprong van 24 punten op Thomas Chareyre. Ivan Lazzarini volgt op 6 punten van Chareyre op een derde plaats. Devon Vermeulen staat na de wedstrijd in Polen op de zesde plaats.

S2:
Marc Reiner Schmidt won de S2 klasse, voor Toni Klem en Diego Monticelli. Michel Gregoire wist in de eerste manche netjes achtste te worden maar kwam in de tweede manche niet verder dan een negentiende plaats, waarmee hij veertiende werd in het dagklassement.