Vermeulen blijft leider in BeNeCup Supermoto


KNMV - 29 juni, 2015

Voor de eerste keer dit jaar werd er een wedstrijd om de BeNeCup in België gereden en de opkomst was met meer dan twintig rijders in de prestigeklasse groot te noemen.

Op het circuit van Bilstain ging Lukas Hollbacher met de grootste beker aan de haal. De Zwitser won de eerste manche en had aan een vierde plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken. EX wereldkampioen supermoto, Gerald Delepine, wist de dag met een 3-2 af te sluiten op een tweede plaats.
 
Devon Vermeulen kwam ongeslagen naar deze vierde wedstrijd in Bilstain. Ook hier was Vermeulen snel maar in de eerste manche kwam hij in de eerste ronde tot stilstand en moest hierdoor als laatste beginnen. Alles werd op alles gezet en met mooie inhaalmanoeuvres knokte de rijder uit Eindhoven zich toch nog terug naar een zevende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich en wist hij de manche vrij gemakkelijk winnend af te sluiten. Vermeulen eindigde hiermee toch nog op een derde plaats in het dagklassement en heeft hiermee zijn voorsprong in de strijd om de Nederlandse titel weten te vergroten. Romain Kaivers en Andre Plogman maakten de top vijf compleet in de prestige klasse.
 
Na zijn dagzege wist Lukas Hollbacher ook de superfinale te winnen. Hierin kwam hij zeven seconden eerder over de finish dan thuisrijder Kevin Vieillevoye. De Duitser Andre Plogman maakte de top drie compleet en werkte hiermee opnieuw een hele sterke wedstrijd om de BeNeCup af. Devon Vermeulen kreeg in de superfinale een tegenslag te verwerken. Op een bult sprong hij te ver en hierbij brak zijn achterwiel. Dit had tot gevolg dat hij de wedstrijd moest verlaten!

Euroklasse

In de Euroklasse was het spannend want hierin verdeelden Adrien Clarival en Romain Requier de manchezeges. Omdat beide rijders in de andere manche tweede werden, was de tweede manche doorslaggevend en hierin was het Clarival die de beste papieren had en de dagzege pakte voor Requier en Maxime Godeau.

Nederlandse nationale klasse

Bij de Nederlandse nationale klasse was het Thieu Tausch die beide manches wist te winnen voor Maikel van der Zanden. Laatstgenoemde blijft wel aan de leiding staan in het kampioenschap en heeft op dit moment nog een veilige voorsprong. Oege de Jong mocht aan het einde van de dag als derde het podium beklimmen!

Belgische nationale klasse

In de Belgische nationale klasse was Florian Catrice een maatje te sterk voor de concurrentie. Hij won beide manches en was dan ook de terechte winnaar in Bilstain. Franscois Langlois werd tweede voor Jonathan Gaspar.
 
Bekijk hier het overzicht met alle uitslagen. De vijfde wedstrijd om de BeNeCup wordt op 23 augustus verreden in Enter!