TT vanaf 2016 op de zondag


KNMV - 26 juni, 2015

De wedstrijddag van de Dutch TT zal met ingang vanaf 2016 verhuizen van de laatste zaterdag naar de laatste zondag in juni. Het TT-bestuur verwacht zo meer bezoekers en media-aandacht voor het evenement te trekken en daarmee ook het voortbestaan van de MotoGP-ronde in Nederland veilig te stellen.

In het persbericht schrijft het bestuur van het Drentse circuit dat een topsportevenement op de zondag bewezen meer bezoek oplevert. De zondag kent veel meer vrije uren dan de zaterdag en heeft bij veel sportliefhebbers dan ook de voorkeur. Doordat de trainingsdagen opschuiven naar de vrijdag en zaterdag hoopt TT Circuit Assen tevens meer passe-partouts te verkopen.

Harde noodzaak

Het TT-bestuur stelt dat het besluit om voor de zondag te kiezen, geboren is uit ‘harde noodzaak’. Het aantal Grand Prix’s in de motorsport is wereldwijd beperkt en elders is vaak meer kapitaal beschikbaar om een MotoGP-licentie te verwerven. De Dutch TT kan deze concurrentie alleen het hoofd bieden door een toename van het aantal bezoekers. Met een stijging van het aantal bezoekers verwacht het bestuur dat de omzet van de TT op de middellange termijn met 5 – 10 % zal stijgen. Deze extra inkomsten zullen gebruikt worden om de groeiende operationele kosten van het evenement te kunnen blijven dekken, om de licentie op lange termijn veilig te stellen én een financiële dekking te kunnen garanderen voor nieuw investeringen in publieksvoorzieningen.