TT Circuit Assen gaat investeren


KNMV - 10 juni, 2015

Het TT Circuit Assen gaat de komende jaren fors investeren, dat maakten voorzitter Arjan Bos en Directeur Peter Oosterbaan bekend tijdens de persconferentie van de Motul TT Assen.
Dit jaar is daar al een begin mee gemaakt.

Het circuit beschikt over een geheel nieuwe geluidsinstallatie die van de nieuwste technische snufjes is voorzien. De Vidiwalls zijn in totaal met 30% vergroot en ook zijn de graphics aangepast. Hierdoor zijn de races op alle tribunes nog beter zichtbaar.
Sensorcity Assen vergroot haar netwerk in samenwerking met het TT Circuit Assen. Direct na het seizoen wordt begonnen met het leggen van een technisch zeer hoogstaand sensornetwerk op en rond het circuit. Het netwerk kan in de toekomst worden gebruikt voor crowdmanagement, scannen van tickets, pinbetalingen, aansturen van camera’s en het geven van race informatie.
Bij de overheid in Noord Nederland heeft het realiseren van een goede infrastructuur een hoge prioriteit. Twee weken geleden is de nieuwe op- en afrit aan de A28 geopend.

Nieuw materiaal voor Iwema

 
Tijdens de TT-persconferentie waren vier van de vijf Nederlandse deelnemers aanwezig. Voor de Red Bull Rookies Cup waren dat debutant Walid Soppe en Bo Bendsneijder. Laatstgenoemde realiseerde zich dat hij als koploper in het kampioenschap een favorietenrol krijgt opgedrongen, maar hij liet weten dat hij in Assen gewoon zijn eigen plan zal trekken. Derde RBRC-coureur Robert Schotman was afwezig vanwege examenverplichtingen.
 
Voor de Moto3-klasse heeft Jorel Boerboom een wildcard gekregen. Hij weet hoe groot de concurrentie is en sprak de hoop uit ‘lekker mee te kunnen racen’. Jasper Iwema kwam al acht keer in de lichtste klasse uit voor eigen publiek en zal dit jaar met een wildcard debuteren in de zwaardere Moto2.  Hij krijgt daarvoor een competitieve machine van Speed Up beschikbaar.
 
De persconferentie vond dit jaar plaats in CR Hofsteenge in Grolloo waar 90 jaar geleden de eerste TT voor de deur langs kwam.