Tijdelijk TT Museum in aanloop naar Dutch TT


KNMV - 09 juni, 2015

De VVV van Assen heeft onlangs in haar kantoor in de Drentse hoofdstad een tijdelijk TT Museum geopend. In het kantoor aan de Markstraat als ook op diverse andere locaties in Assen zijn tot en met 29 juni historische en moderne racemotoren te zien.

Daarnaast zijn er ook vele attributen te bezichtigen die met de racesport en de TT te maken hebben. Het is voor de derde achtereenvolgende keer dat er op initiatief van het toeristenkantoor een tijdelijk TT Museum is in Assen en er bestaan plannen voor de realisatie van een permanente variant. Op initiatief van Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is er een Commissie TT Museum opgericht waarin diverse partijen vertegenwoordigd zijn. De commissie is bezig met de oprichting van de Stichting TT Museum. Men kijkt al naar mogelijke locaties – de voorkeur gaat uit naar een groot museum nabij het TT Circuit en een kleien locatie in het centrum van Assen als ‘teaser’ – en er worden al motoren, pakken, helmen en vele andere attributen verzameld die geschikt zijn voor het toekomstige permanente museum.

In het tijdelijke museum is al een groot deel van dergelijke museumstukken en memorabilia te bezichtigen. Ook is er in het VVV-kantoor een foto-expositie ingericht met het werk van de Asser fotograaf Sake Alzinga en zijn er vele oude TT-affiches te zien. De middenstand van Assen doet ook mee: in winkels in de gehele binnenstad zijn attributen te zien zoals racepakken, helmen, entreekaarten, programmaboekjes en meer.