Sterke prestaties Nederlanders bij BSB Snetterton


KNMV - 22 juni, 2015

Tijdens de British Superbikes op het circuit van Snetterton hebben de Nederlandse deelnemers afgelopen weekend flink van zich laten spreken. Scott Deroue pakte in de twee Moto3-races respectievelijk een overwinning en een tweede plaats en bij de Moriwaki Cup won Victor Steenman de tweede race van het weekend.

De eerste BSB Moto3-race werd een ingekorte race nadat er een ongeval op de startgrid plaatsvond waarbij ook Jorel Boerboom betrokken was. Gelukkig bleef de schade beperkt tot het materiële en kwamen alle coureurs er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf. Na de herstart, zonder Boerboom i.v.m. de materiële schade, volgde een wedstrijd over 8 rondes waarbij Deroue als winnaar over de streep kwam voor Dani Saez en Edward Rendell. Mike Brouwers, Brian Slooten en Vasco van der Val zaten in een groep die streed om de negende plaats, het drietal finishte uiteindelijk als tiende, elfde en twaalfde. Tomas de Vries werd op 10 seconden achterstand als dertiende afgevlagd. In de 125cc-categorie reden Wesley Jonkers en Tasia Rodink naar een achttiende en vierentwintigste plaats algemeen, wat een tweede en zevende plaats betekende in hun klasse.

Zondagmiddag volgde de tweede Moto3-race. Scott Deroue werd op de finish met 0,052 seconde nipt verslagen door Tas Taylor. Joel Boerboom nam met een 4e plaats revanche voor zijn DNF op de zaterdag. Vasco van der Valk werd negende en Brian Slooten werd tiende. Mike Brouwers pakte de dertiende positie en een vijftiende plaats was er voor Tomas de Vries. De 125cc-coureurs Wesley Jonker en Tasia Rodink kwamen in het algemeen klassement als twintigste en vierentwintigste over de meet, hiermee werden ze vierde en negende in de 125cc-klasse.

Moriwaki Cup

De coureurs van de door de KNMV ondersteunde Moriwaki Cup reden op Snetterton ook twee races. In de eerste wedstrijd was Kevin Orgis het sterkste. Quentin Koers werd met een vijfde plaats de beste Nederlander. Hij werd gevolgd door Victor Steeman, Sander Kroeze, wilcardrijder Carlos Tatay, Ruben Doorakkers en Jeroen Hilster. Lukas Franke pakte een 11e plaats voor Selina Liebschner, Jaron Nooren, Shane Faber, Sophia Liebschner en Isaac van Dijk.

In de tweede race op de zondag was Victor Steenman de allersterkste. Het betekende zijn eerste Moriwaki-zege op Engelse bodem! Quentin Koers pakte de 2e plaats voor wildcardcoureur Carlos Tatay. Sander Kroeze pakte een 4e plaats voor Lukas Franke, Jeroen Hilster, Selina Liebschner, Jaron Nooren, Shane Faber, Sophia Liebschner en Isaac van Dijk.