Selectietraining Frankrijk opmaat voor WK Jeugd


KNMV - 30 juni, 2015

In het Franse Hombourg Budange hebben aan aantal coureurs van de motocross-selectie van de KNMV zich middels een tweedaagse selectietraining voorbereid op het WK Jeugd op 18 en 19 juli in El Molar, Spanje.

De motocrossers kwamen vorige week onder goede weersomstandigheden op het Noord-Franse circuit in actie. Op de eerste dag van de trainingsstage was de baan nog iets nattig bij aanvang, maar deze werd al snel droger. En op de afsluitende woensdag was het, in de woorden van bondscoach Marcel Hartman, ‘weer volle bak stoffen’.

De twee trainingsdagen verliepen naar wens. Hartman: “We hebben heel intensief kunnen trainen en de inzet van de mannen was goed. Ook waren er weinig mankementen, valpartijen of andere ‘rare’ dingen. Inhoudelijk hebben heel veel getraind op tijdtraining: het kwalificeren door middel van een snelle tijd te zetten. Maar we hebben ook korte intensieve wedstrijdjes gereden en starttraining gedaan.”

Na de training is de bondscoach motocross vol vertrouwen dat zijn selectie kan meedoen voor top 10-posities. “Dat is waar ze op geselecteerd zijn”, aldus Marcel Hartman.

De samenstelling van de KNMV-selectie voor het WK Jeugd is als volgt:

  • 85cc: Raf Meuwissen, Brian van der Klij, Rick Elzinga en Raivo Dankers
  • 125cc: Noud van Kraaij en Roan van de Moosdijk