Opstapprogramma jeugd enduro: doe mee!


KNMV - 22 juni, 2015

Enduro is gaaf; het is knokken tegen jezelf, tegen de klok, tegen de route en tegen de rest. Een fantastische sport die het proberen waard is. Sinds een aantal jaar kunnen jeugdrijders (14 t/m 20 jaar) deelnemen aan jeugd enduro-wedstrijden. Een mooie en steeds populairder wordende competitie.

Opstapprogramma 2015

Dit jaar start, op initiatief van KTM Nederland en Husqvarna Nederland in samenwerking met de KNMV, een opstapprogramma tijdens de jeugd enduro-wedstrijden van 2015. Tijdens alle wedstrijden stellen zowel KTM als Husqvarna 125cc enduromotoren beschikbaar voor wildcardrijders. Dit betekent dat bij elke jeugd enduro nieuwe enthousiaste rijders kennis kunnen maken met de endurosport. De wildcardrijders worden door dealers geselecteerd en deze rijders kunnen eenmalig deelnemen aan het opstapprogramma.

KTM stelt een KTM 125 EXC ter beschikking. Deze motor staat ‘ready to race’ klaar op de wedstrijddag. Alles staat klaar, het enige wat de rijder moet meenemen is crosskleding.

Husqvarna stelt TE125-motoren ter beschikking. Ook deze motor staat inclusief brandstof en begeleiding klaar voor de wildcardrijder.

Kick-off in Westerbork

Zaterdag 21 maart was de kick-off van het opstapprogramma. Drie enthousiaste rijders stonden voor het eerst aan de start van een jeugd enduro. Alle drie: Marcel Conijn, Rick Folkers en Sven de Wit, vonden het fantastisch. Het manoeuvreren tussen de bomen, de extreme enduro over de lastige obstakels etc. ze vonden het geweldig. Elke ronde, van de in totaal vijf ronden, leerden ze iets bij en ontdekten ze wat enduro precies was. “Dit was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste endurowedstrijd” aldus Rick Folkers.

Kalender 2015

Na de succesvolle kick-off tijdens de jeugd enduro van Westerbork en vervolgens de wedstrijd in Bornebroek (18 april) staan er nu nog vijf wedstrijden op de kalender van 2015.

  • 29 augustus: NK jeugd enduro in Eersel
  • 5 september: NK jeugd enduro in Lelystad
  • 19 september: NK jeugd enduro in Eindhoven
  • 11 oktober: NK jeugd enduro in Bergeijk
  • 8 november: NK jeugd enduro in Oirschot

Aanmelden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de endurosport en wil je ook een keer deelnemen aan een jeugd enduro-wedstrijd? Meld je dan bij een KTM– of Husqvarna-dealer.

Impressie

Onderstaande video geeft een korte sfeerimpressie van een jeugd enduro-wedstrijd.

https://youtube.com/watch?v=nyOyAIFonG4%3Frel%3D0