ONK- en EU mx-kalender 2015 gewijzigd


KNMV - 02 juni, 2015

De KNMV heeft bericht gekregen van de VAMAC Varsseveld dat het voor hen vanuit financieel oogpunt niet mogelijk is de ONK solo motocross op 13 september 2015 te organiseren. Daarna heeft de KNMV met de VAMAC overleg gehad om andere mogelijkheden te onderzoeken, maar dit heeft niet tot resultaat geleid.

Aangezien de KNMV het volledige aantal ONK-wedstrijden op de kalender in stand wil houden, is gezocht naar een vervangende organisator. Helaas is gebleken dat in dit stadium van het seizoen geen andere organisator dit evenement wil overnemen. Hierdoor is de ONK solo motocross op 13 september vervallen en zal geen vervangende wedstrijd worden ingedeeld. De ONK MX-kalender voor 2015 telt nu in totaal zes wedstrijden.

Daarnaast werd onlangs bekend gemaakt dat de Europese landenwedstrijd voor solo motocross niet in het weekend van 3 en 4 oktober wordt verreden, maar op 10 en 11 oktober. Dit in tegenstelling tot eerdere publicaties van FIM Europe. Echter in dat weekend staan ook de NK motocross en ONK solo motocross in Mill op het programma. De KNMV heeft besloten niet af te wijken van haar kalender, maar om in dit geval geen afvaardiging te sturen naar de Europese landenwedstrijd. In een later stadium zal worden besloten of de KNMV een team afvaardigt naar de Europese landenwedstrijd motocross voor dames.

De resterende ONK solo motocrosswedstrijden zijn:

  • 09-08-2015 Markelo
  • 20-09-2015 Oss
  • 11-10-2015 Mill