Nationale motorraces keren terug op circuit van Zandvoort


KNMV - 29 juni, 2015

Op 26 en 27 september zullen de lichten van Circuit Park Zandvoort eindelijk weer eens doven voor motorraces op het hoogste nationale niveau! Tijdens ‘Superbikes at sea’ zal de top van de Nederlandse en Belgische wegrace op het in de duinen gelegen circuit ouderwets om de kampioenspunten gaan strijden, iets dat in 1996 voor het laatst gebeurde.

Aan de start verschijnen in september de Supersport, Superbikes, Ducati 3D Cup, KTM RC 390 Cup en de Moriwaki 250 Junior Cup. Iedere klasse rijdt op de zaterdag twee tijdtrainingen van 25 minuten en gedurende het weekend twee races over 12 ronden. Bij de Supersport en Superbikes tellen de behaalde punten mee voor het klassement van de BeNeCup wegrace: de Belgisch-Nederlandse wegracecompetitie.

Sporttechnisch manager bij de KNMV Camiel van Berkesteijn: “Superbikes at sea moet een écht publieksevenement worden dat ouderwets wegracespektakel biedt op een schitterend circuit. We zijn enorm trots dat er met dit geweldige evenement, na 18 jaar afwezigheid, in het westen van het land weer motorraces op de kalender staan.”

Aanpassingen circuit

Om de veiligheid te waarborgen wordt het circuit op een aantal punten tijdelijk aangepast. Er komt een zogeheten airfence in de Hugenholzbocht, bij de Slotemakerbocht wordt gebruik gemaakt van de chicane en bij de Kumhobocht – voorheen bekend als Bos Uit – wordt het bochtenverloop middels pylonen aan de binnenkant aangepast zodat de snelheid van de coureurs bij het uitkomen van deze bocht niet te hoog ligt. Mogelijk zal daar ook een airfence geplaatst worden.

Geluid

Op Circuit Park Zandvoort gelden strenge geluidseisen. De klassenvertegenwoordigers van alle deelnemende klassen zijn afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Assen geïnformeerd over de wijze waarop de normen het beste nageleefd kunnen worden en eventuele sancties die volgen bij overtreding. Verdere informatie hierover zal in de vorm van een aanvullend technisch reglement bekend gemaakt worden.

Inschrijven

Ciel Your Event is aangetrokken voor de logistieke organisatie en de promotie van dit evenement. Het inschrijfgeld voor ‘Superbikes at sea’ bedraagt € 375,-. Coureurs kunnen zich vanaf heden inschrijven via ‘Mijn KNMV’. De Belgische deelnemers kunnen zich zoals gebruikelijk inschrijven bij de BMB.

Plattegrond

Overzichtskaart van het Circuit Park Zandvoort:

Circuit Park Zandvoort